Open avond en tuinmarkt schooltuinen Darwinpark

  Nieuws
Nu staan de tuintjes vol met groenten en snijbloemen... (Foto: ZNMC)
Nu staan de tuintjes vol met groenten en snijbloemen... (Foto: ZNMC) (rodi.nl)

ZAANDAM - Op het schooltuinenterrein in het Zaandamse Darwinpark, recht tegenover de ingang van de stadsboerderij, is woensdag 19 september de jaarlijkse open avond. Ruim vierhonderd trotse kinderen, die er bij wijze van praktisch natuuronderwijs in schoolverband tuinieren, tonen deze avond hun tuintjes aan de even trotse ouders en grootouders.

In het voorjaar zijn de kinderen begonnen met het zaaien op de nog kale grond. Nu staan de tuintjes vol met groenten en snijbloemen. Het is overigens niet de bedoeling dat er op deze avond uit de tuinen wordt geoogst. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Er is een marktje waar de bezoekers verschillende tuinproducten kunnen kopen, zoals pompoenen, snijbloemen, jam en honing. Schooltuinwerk wint volgens het Darwinpark aan relevantie, met het oog op maatschappelijk gewenste aandacht voor gezonde voeding en voldoende beweging.
De open avond begint om 18.30 uur en eindigt om 20.00 uur. De schooltuinen bevinden zich in het Darwinpark op De Weer 31 in Zaandam. Meer informatie is per e-mail te verkrijgen, via: info@zaansnatuurmilieucentrum.nl of de webiste: www.zaansnatuurmilieucentrum.nl.

Meer berichten