Valse start zaalvoetballers FCZSW/COVEBO 1

  Nieuws
Nieuw seizoen, nieuwe kansen voor de mannen van FCZSW/COVEBO 1. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media, fotobewerking: Bart Agterberg)
Nieuw seizoen, nieuwe kansen voor de mannen van FCZSW/COVEBO 1. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media, fotobewerking: Bart Agterberg) (rodi.nl)

ZAANDAM - Het was maandag 10 september eindelijk zover. De selectie van zaalvoetbalvereniging FCZSW uit Zaanstad begon aan de voorbereiding voor een nieuw zaalvoetbalseizoen. Enkele spelers waren nog op vakantie of verhinderd, maar de harde kern was gewoon aanwezig tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze vond plaats in de thuishaven, sporthal Zaanstad-Zuid in Zaandam. De tegenstander was het Amsterdamse De Schollevers en die bleek met 5-3 te sterk.
Na deze vrijwel kansloze 5-3 nederlaag moet er nog een hoop gebeuren voor de onzorgvuldig acterende Zaankanters. Ze speelden te slordig, met te veel onzuivere passes en op eigen helft gaven ze te veel ruimte weg. Ook voorin kon FCZSW/COVEBO 1 weinig echte uitgespeelde kansen creëren.
Vorig jaar eindigde FCZSW/COVEBO 1 op de een na laatste plek in de hoofdklasse, waardoor zij naar de eerste klasse van de KNVB-zaalvoetbalcompetitie degradeerden. Het team is voor dit seizoen enigszins gewijzigd. Nieuw in de selectie zijn Mohammad Jamal, overgekomen van TOB en Jouke Tuinstra, die in het verleden voor SWW'27 uitkwam. FCZSW/COVEBO 1 zag Mouad Ben Chekh vertrekken naar Golden Stars. De Zaankanters worden dit jaar begeleid door Samir Raji.
Vrijdag 21 september treedt FCZSW/COVEBO 1 in Volendam aan tegen Theo Tol Sport 1. In deze eerste uitwedstrijd van het seizoen gaan ze proberen een beter resultaat te halen.

Meer berichten