Komt een plant bij de dokter in heemtuin Zaandam

  Nieuws
'Onze 'witte jassen-tuindoktoren' vertellen u nog veel meer.' (Foto: Heemtuin)
'Onze 'witte jassen-tuindoktoren' vertellen u nog veel meer.' (Foto: Heemtuin) (rodi.nl)

ZAANDAM - De heemtuinbezoeker kan zondag 23 september kennismaken met medicinale planten in de heemtuin in Zaandam. Deze ligt per slot van rekening niet voor niets vlak bij het Zaans Medisch Centrum.


De farmaceutische industrie heeft de wereld van de medicinale plant weliswaar grotendeels gelaten voor wat deze is, maar vindt er volgens heemtuin Zaandam wél haar oorsprong. "Wist u bijvoorbeeld dat het hoofdbestanddeel van aspirine oorspronkelijk uit boombast werd gewonnen? Enfin, onze 'witte jassen-tuindoktoren' vertellen u nog veel meer." Om 11.00 uur start de gratis rondleiding bij de hoofdingang van de heemtuin. Vooraf of na afloop kunnen mensen in de tuin koffie/thee met iets lekkers nuttigen.

De heemtuin ligt in het Burg. In 't Veldpark in Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Parkeren kan op deze dag van de Dam tot Damloop het beste oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld. Op de fiets komen is misschien nog wel makkelijker.

Meer informatie is te verkrijgen via heemtuinbeheerder Jeroen Buijs, tel.: 075-6352185 of per e-mail, via: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl.

Meer berichten