Schuldhulpmaatjes gezocht in Zaanstad

  Nieuws

ZAANSTAD - Schuldhulpmaatje Zaanstad is op zoek naar nieuwe maatjes. Maatjes is de naam die gegeven is aan vrijwilligers die bereid zijn mensen die niet uit de schulden komen, te begeleiden.
Schuldhulpmaatje Zaanstad maakt onderdeel uit van een grote landelijke organisatie die al in meer dan 100 gemeenten actief is. Begin dit jaar is in Zaanstad ook een afdeling opgericht. Inmiddels heeft Schuldhulpmaatje Zaanstad meer dan 40 verzoeken ontvangen burgers uit onze stad te helpen. Veelal kwamen die verzoeken binnen via de landelijke website www.schuldhulpmaatje.nl ., maar ook via de sociale wijkteams werd ons verzocht mensen met een schuldennood te begeleiden.
Woordvoerder Piet van Tellingen: "Schuldhulpmaatje is in 2010 opgericht door heel veel kerkelijke en christelijke organisaties. Wij zijn in Zaanstad dit jaar gestart met 8 maatjes en wij zijn dringend op zoek naar nieuwe maatjes om te kunnen voldoen aan de stroom verzoeken die blijven komen." Ook maatje worden? Aanmelden kan door een mail te sturen aan: schuldhulpmaatjezaanstad@gmail.com of door Hans van den Berg te bellen via tel.: 06-160630 of Piet van Tellingen via tel.: 06-6353737.

Meer berichten