Oudereninloopochtend zwembad De Crommenije

  Nieuws
(Foto: Sportbedrijf Zaanstad)
(Foto: Sportbedrijf Zaanstad) (rodi.nl)

KROMMENIE - Sportbedrijf Zaanstad houdt samen met Seniorenvereniging Krommenie, KBO Seniorenbelang Zaanstreek-Noord en het Sociaal Wijkteam maandag 1 oktober voor de oudere bewoners van Krommenie, Assendelft en Wormerveer een inloopochtend met rondleiding in zwembad De Crommenije te Krommenie. Wie benieuwd is, kan langskomen en zich opgeven.
De inloopochtend met rondleiding is ontstaan vanuit een initiatief van de Seniorenvereniging Krommenie. Deze ochtend staat ook in het teken van de internationale ouderendag. Het initiatief is bedoeld om senioren te laten zien wat het nieuwe zwembad De Crommenije hen te bieden heeft. De oudere bewoners krijgen zo de kans op een laagdrempelige manier kennis te maken met het zwembad, waar volgens Sportbedrijf Zaanstad ook het sociale aspect van het zwembad niet uit het oog is verloren. De ouderen kunnen deze ochtend bij twee zwemactiviteiten kijken en zien dat er in het restaurant en in de openbare ruimten gelegenheid is om gezellig met elkaar een praatje te maken over de dingen die hen dagelijks bezighouden.
Vanaf begin september is Sportbedrijf Zaanstad dit initiatief gaan ondersteunen. Sportdocenten van Sportbedrijf Zaanstad begeleiden deze speciaal georganiseerde ochtend. Het programma ziet er als volgt uit:
-    9.30-10.00 uur: inlopen en koffie en thee;
-   10.00-10.45 uur: demonstratie aquavitaal (zwembad);
-   10.00-11.30 uur: demonstratie meer bewegen voor ouderen (therapiebad).
Tijdens de demonstraties vinden er ook één of twee rondleidingen plaats. Wie interesse heeft om de inloopochtend/rondleiding bij te wonen dient zich zo snel mogelijk, vóór zondag 30 september, aan te melden. Voor opgave en informatie over vervoer naar zwembad De Crommenije kunnen mensen contact opnemen met Nora Swagerman van Seniorenvereniging Krommenie, tel: 075-6218700 of per e-mail, via: n.swagerman@planet.nl.

Meer berichten