Bridgedrive voor kinderen in Kameroen

  Nieuws
Deze keer gaat de opbrengst naar schoolgeld voor kansarme kinderen van de scholen die door Actie Kameroen zijn gerenoveerd tot moderne basisscholen. (Foto: Actie Kameroen Assendelft)
Deze keer gaat de opbrengst naar schoolgeld voor kansarme kinderen van de scholen die door Actie Kameroen zijn gerenoveerd tot moderne basisscholen. (Foto: Actie Kameroen Assendelft) (rodi.nl)

ASSENDELFT - In Het Wapen van Assendelft is vrijdag 26 oktober voor de veertiende keer een bridgedrive voor het goede doel. Deze keer gaat de opbrengst naar schoolgeld voor kansarme kinderen van de scholen die door Actie Kameroen zijn gerenoveerd tot moderne basisscholen.
Het schoolgeld bedraagt slechts 15 euro per jaar, maar ondanks dit lage bedrag komt het toch heel vaak voor dat kinderen niet naar school kunnen. Meestal betreft het kinderen waarvan de ouders ziek of gestorven zijn. Familie of buren nemen wel de zorg over, maar hebben niet de middelen om ze naar school te laten gaan.
"Met de opbrengst van de bridgedrive kunnen zeker 100 kinderen weer een jaar naar school", aldus de initiatiefnemers Margriet en Ton Kerssens. Het inschrijfgeld is 7,50 euro per persoon. Er wordt gespeeld in vier lijnen en de tombola heeft diverse prijzen. Alle prijzen worden gratis ter beschikking gesteld, zodat de gehele opbrengst ten goede komt aan de kinderen in Kameroen.
De bridgedrive begint om 19.30 uur. Wie vrijdag 26 oktober mee wil bridgen, kan zich via tel.: 075-6873222 of per e-mail, via: akerssens@chello.nl inschrijven. Wie niet wil of kan bridgen, maar toch financiële steun wil geven, kan een bijdrage storten op rekening NL62RABO0394 9173 67 ten name van Actie Kameroen Assendelft. Giften via deze rekening worden voor 100 procent besteed aan de kinderen in Kameroen en zijn fiscaal verrekenbaar.

Meer berichten