Humanitas Zaanstreek zoekt vrijwilligerscoördinatoren voor diverse projecten

  Nieuws
Onder meer het project Kindervakantieweken heeft een coördinator nodig. (Foto: Humanitas Zaanstreek)
Onder meer het project Kindervakantieweken heeft een coördinator nodig. (Foto: Humanitas Zaanstreek) (rodi.nl)

REGIO - Even een steuntje in de rug om uiteindelijk weer op eigen benen te kunnen staan. Humanitas Zaanstreek helpt mensen op meerdere gebieden. Bijvoorbeeld bij de Thuisadministratie, als kinderen in de zomer niet op vakantie kunnen (Kindervakantieweken) of bij eenzaamheid (Vriendschappelijk huisbezoek) en rouw/verlies (Steun bij verlies). Humanitas Zaanstreek heeft bij deze vier projecten een aantal plekken open voor coördinerende vrijwilligers (m/v).

Peter Okker, bestuurslid bij Humanitas Zaanstreek, legt uit wat het vrijwilligerswerk inhoudt. "De coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor vrijwilligers van een project. Zij bespreken met hen wat er bij de activiteiten gebeurt. Ook leiden zij de intervisiebijeenkomsten van hun project. Daar kunnen vrijwilligers met elkaar in gesprek over uitdagingen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen, zoals omgaan met emoties of mensen die veel extra werk vragen." De coördinatoren trainen bovendien de vrijwilligers. Humanitas Zaanstreek biedt daartoe een aantal e-learningcursussen op haar website aan.
De coördinatoren zijn als het ware de spin in het web van een project. "De coördinatoren worden onder meer benaderd door de sociaal wijkteams, huisartsen en familieleden. Zij zijn de eerste contactpersoon voor de mensen die aan de projecten deelnemen. De coördinatoren voeren het introductiegesprek, waarin zij de vraag van de deelnemer bespreken, en koppelen hem of haar aan een vrijwilliger. Zij zijn ook aanwezig bij het eerste gesprek tussen de vrijwilliger en de deelnemer, die vervolgens samen met elkaar aan de slag gaan."
Het vrijwilligerswerk komt neer op maximaal acht uur per week. De coördinator kan dit in overleg zelf flexibel indelen. Peter Okker: "Het is belangrijk dat de coördinator makkelijk sociale contacten kan aangaan en goede communicatieve vaardigheden heeft. Ook moet deze betrokkenheid, kennis van en affiniteit met het project hebben en met de computer kunnen omgaan." Wie belangstelling heeft, kan bellen via tel.: 06-22540187 of e-mailen naar: zaanstreek@humanitas.nl. Humanitas Zaanstreek plant dan een oriënterend gesprek in. Uitgebreide informatie is te vinden op website: www.humanitas.nl/afdeling/zaanstreek.

Meer berichten