Nacht van de Nacht in het Guisveld

  Nieuws
(Foto: Nacht van de Nacht)
(Foto: Nacht van de Nacht) (rodi.nl)

WESTZAAN - Tijdens de Nacht van de Nacht, zaterdagavond 27 oktober, kunnen belangstellenden langskomen bij Staatsbosbeheer in Westzaan. Ze kunnen al hun zintuigen op scherp zetten en een avondwandeling door het Guisveld maken.
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend initiatief van de natuur- en milieufederaties om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling. Kontakt Milieubeheer Zaanstreek (KMZ) is daarom ook aanwezig tijdens deze activiteit van Staatsbosbeheer in Westzaan. Zij kunnen vragen beantwoorden als: 'Hoe zichtbaar is de lichtvervuiling in de Zaanstreek eigenlijk en wat zijn de gevolgen?
Vervolgens gaan deelnemers zelf middenin het Guisveld ervaren hoe donker het er nu echt is. Ze worden met een boot overgezet en wandelen dan door het veenweidegebied. Na de wandeling kunnen mensen bij de werkschuur ook nog uilenballen uitpluizen en van alles leren over uilen. Er is ook warme chocolademelk. Doordat deelnemers de wandeling doorlopend tussen 19.30 en 21.00 uur kunnen doen, is er nog genoeg tijd om een andere activiteit te doen. Op www.nachtvandenacht.nl staan alle andere activiteiten.
Deelname kost 5 euro, inclusief warme chocolademelk. Het evenement duurt van 19.30 tot 21.00 uur en de minimumleeftijd is 6 jaar. Aanmelden kan via: tinyurl.com/y9cu9hxe. De organisatie raadt deelnemers aan om stevige schoenen aan te trekken en zich op het weer te kleden. De wandeling gaat over onverharde paden en is daarom niet geschikt voor mindervaliden. Verder zijn honden zijn niet toegestaan. Het startpunt is Werkschuur Staatsbosbeheer, Middel 180A in Westzaan.

Meer berichten