Maria Magdalenakerk Wormer ontvangt veiligheidscertificaat

  Nieuws
Helemaal links: Geerie Butter-Voorn. Daarnaast Gurie Lelie-Rezee van het Platform, die de sticker, behorende bij het Veiligheidscertificaat, bevestigt. Tweede van rechts haar man Jan en helemaal rechts Niek Kenter. (Foto: Platform)
Helemaal links: Geerie Butter-Voorn. Daarnaast Gurie Lelie-Rezee van het Platform, die de sticker, behorende bij het Veiligheidscertificaat, bevestigt. Tweede van rechts haar man Jan en helemaal rechts Niek Kenter. (Foto: Platform) (rodi.nl)

WORMER - Het Platform voor mensen met een beperking reikte woensdag 10 oktober het Veiligheidscertificaat uit aan de Maria Magdalenakerk in Wormer. Hiervoor heeft de woensdagmorgenploeg, die uit vele vrijwilligers bestaat, met veel inzet verschillende werkzaamheden verricht.
Het is voor de Maria Magdalenakerk Wormer belangrijk dat mensen met een beperking gemakkelijk met een rolstoel, scootmobiel of rollator veilig binnen en zeker ook naar buiten kunnen. "Hierbij denken we aan een drukke kerkviering, uitvaart en ook concerten. Hiertoe is onder andere aan de oostkant een veilige uitgang voor scootmobielen gerealiseerd. Brede in- en uitgangen en geen hinderende drempels zorgen voor een onbelemmerde doorgang. Verder is in het gebouw een invalidetoilet gerealiseerd. Eerder werd al een AED-toestel aangeschaft. Hiervoor wordt door de kerk voor een aantal vrijwilligers elk jaar een (herhalings)instructie gegeven."
"Het Platform vond de aanpassingen, zoals die tot nu toe gerealiseerd zijn door de grote vrijwilligersploeg die deze kerk rijk is, zeker voldoende veilig om het gebouw het Veiligheidscertificaat uit te reiken. We zijn er trots op! In aanwezigheid van genoemde vrijwilligersploeg en vertegenwoordigers van het Parochieteam Maria Magdalenakerk Wormer en onder het genot van koffie met een traktatie was dit zeker reden voor een klein feestje", aldus de Maria Magdalenakerk Wormer.

Meer berichten