Odionlocatie Bristolroodstraat feestelijk geopend

  Nieuws
De nieuwe Odionlocatie Bristolroodstraat in Zaandam. (Foto: Odion)
De nieuwe Odionlocatie Bristolroodstraat in Zaandam. (Foto: Odion) (rodi.nl)

ZAANDAM - Zeker 250 genodigden kwamen afgelopen vrijdag bijeen om de opening van de nieuwe Odionlocatie 'Bristolroodstraat' te vieren.Odion-muziekband Van Slag trapte af met Hollandse hits, meezingers en natuurlijk een Lang-zal-ze-leven. Daarna nam teamleider Anneloes Vredenbregt het woord. Zij bedankte iedereen die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de bouw en ontwikkeling. Inmiddels hebben 35 bewoners van Odion hun intrek genomen. De woonlocatie biedt plek aan volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.


door Annemijn Wester-Joosen - Odion

Vervolgens nam bestuurder Henk Steen het woord. "Wat is het fijn en een voorrecht om hier te staan. In de zomer van 2017 stonden we hier ook bij het slaan van de eerste paal. Wat is het sindsdien snel gegaan." In zijn toespraak ging Henk kort in op het soms moeizame proces en dat het niet altijd mee heeft gezeten. "Veel mensen hebben lang en hard gewerkt om vandaag mogelijk te maken. Dat het pand er nu is en de bewoners hun intrek hebben genomen, is de kers op de taart. Ik feliciteer de bewoners van harte met hun prachtige woning. Mijn collega’s wens ik heel veel werkplezier toe!"
Toen was het moment daar om op de grote rode knop te drukken. De eer kwam wethouder Natasja Groothuismink (ROSA) en bewoner Nick toe. Met vuurwerk en luid gejuich werd het prachtige bord voor de bewoners onthuld: "Gefeliciteerd met je eigen huis!"
Daarna was er gelegenheid voor de bewoners om onder het genot van een hapje en een drankje het pand rond te struinen. Meerdere bewoners hadden voor de gelegenheid hun deuren open gezet, waaronder Annemarie en Adri. "Ik woon hier helemaal prima!", aldus Annemarie. Vader Henk is dolblij. "Het heeft lang geduurd, maar nu is het eindelijk zo ver." Ook Adri is te spreken over de Bristolroodstraat. "Het is lekker rustig en ik kan mijn eigen gang gaan. Soms ga ik lopend of met de fiets naar de stad. Ik vind het elke keer weer fijn om thuis te komen!"

Meer berichten