Succesvolle inspiratiebijeenkomst `Hart voor de Zorg`

Nieuws
Door het gevarieerde programma konden bezoekers zich in korte tijd breed oriënteren op de zorg. (Foto: Werkom)
Door het gevarieerde programma konden bezoekers zich in korte tijd breed oriënteren op de zorg. (Foto: Werkom) rodi.nl

ZAANDAM - 'Heb jij hart voor de zorg?' Met die kreet werden werkzoekenden onlangs uitgenodigd om deel te nemen aan de inspiratiebijeenkomst 'Hart voor de Zorg'. De animo was groot. Liefst 100 belangstellenden meldden zich vorige week voor de bijeenkomst in het stadhuis van Zaandam. Zij lieten zich uitgebreid informeren over werken in de zorg.
De zorgsector biedt volop werkgelegenheid. Dat biedt kansen voor geïnteresseerden. Om hen de mogelijkheid te bieden om zich te verdiepen in de zorg, hielden het WSP Zaanstreek-Waterland, Werkom en Sigra/Sterk in je Werk de inspiratiedag. Werkom en het WSP werken nauw met elkaar samen op het gebied van werk en het contact met de werkgevers in de regio, zo ook rondom dit evenement. Diverse mensen van Werkom maakten de inspiratiebijeenkomst 'Hart voor de Zorg' mede mogelijk.
Door het gevarieerde programma konden bezoekers zich in korte tijd breed oriënteren op de zorg. Zo waren er verschillende workshops waarin deelnemers tips kregen om de juiste loopbaankeuzes te maken. Daarnaast gingen werkzoekenden met een loopbaancoach in gesprek om te ontdekken of de zorg écht bij hen past, en zo ja, welke banen goed aansluiten bij hun wensen en talenten. De basis voor het gesprek was de zogenaamde ‘talentenscan’ die de deelnemers vooraf hadden ingevuld. Deze scan brengt de kwaliteiten en talenten van de deelnemers in beeld.

Meet & greet

Tijdens een meet & greet met negen zorginstellingen konden deelnemers zich laten informeren over alle aspecten van werken in de zorg en over de loopbaanmogelijkheden bij de verschillende organisaties. Alle onderdelen van de zorg, zoals ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg, waren vertegenwoordigd. Het waren zorgverleners zelf die tekst en uitleg gaven. Zo konden de deelnemers zich een goed beeld vormen van wat werken in de zorg te bieden heeft en inhoudt.
Vervolgstappen

Met alle deelnemers is na de bijeenkomst contact opgenomen voor eventuele vervolgstappen. Voor sommigen ligt dat vervolg in de zorg. Zij hebben bijvoorbeeld een nader kennismakingsgesprek bij een zorginstelling, of de afspraak om een cv op te sturen. Voor kandidaten die afzien van de zorg wordt gekeken naar andere mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dat kunnen mogelijkheden zijn die raakvlakken hebben met de zorg, zoals ouderenvervoer, want ook daar liggen loopbaankansen.