Twee kamerkoren maken samen een concert

  Nieuws
Vocaal Ensemble Intermezzo. (Foto: Vocaal Ensemble Intermezzo)
Vocaal Ensemble Intermezzo. (Foto: Vocaal Ensemble Intermezzo) (rodi.nl)

ZAANDAM - Vriendschappelijke muzikale uitwisseling voor het Zaanse en het Hoornse publiek is de basis voor de ontmoetingen van Vocaal Ensemble Intermezzo met hun dirigent Frank Hilberink en Camerata Liocorna met hun dirigent Lorenzo Populo. De beide koren komen zondag 4 november naar de Kogerkerk in Koog aan de Zaan.De twee koren kozen voor het Ubi Caritas, ofwel: 'Waar vriendschap heerst' van twee verschillende componisten. Het koor Camerata Liocorna uit Hoorn met het Ubi Caritas van Ola Gjeilo (1978), dat gecomponeerd is in 1999. Vocaal Ensemble Intermezzo uit Zaanstad zingt het Ubi Caritas, gecomponeerd in 2018 door Carlotta Ferrari (1975). Deze uitvoering is een première in Nederland, voor de eerste keer uitgevoerd. Nadat beide koren hun muziek hebben laten horen, sluiten ze het concert af met de gezamenlijke uitvoering van Anton Bruckners koorwerk Locus Iste, onder leiding van Lorenzo Populo.

De samenwerking tussen beide koren is het vervolg van het eerste deel, want in april van dit jaar was het Zaanse koor Vocaal Ensemble Intermezzo gast van het Hoornse koor Camerata Liocorna. De kamerkoren voeren ook samen een programma uit, met muziek uit verschillende perioden. Enkele keuzes voor deze zondagmiddag zijn de componisten Tomás Luis de Victoria (1548-1611), Lodovico Grossi da Viadana (1560-1627), Claudio Monteverdi (1567-1643) en eigentijdse moderne componisten (2013) - György Orbán en Ola Gjeilo (1978). De afsluiting van het concert is samen met het publiek, waarbij een aangekleed drankje wordt aangeboden.

Dit concert begint om 15.00 uur. De toegang bedraagt 12,50 euro en de locatie is de Kogerkerk, Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan. Reserveren kan via tel.: 06-23705153. Verdere informatie is te vinden op we websites www.veintermezzo.nl en camerataliocorno.nl.

Meer berichten