Historische rondleiding en soldatenleven beleven bij Fort K'ijk

  Nieuws
Fort K'ijk. (Foto: Monique van den Haak)
Fort K'ijk. (Foto: Monique van den Haak) (rodi.nl)

KROMMENIEDIJK - Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Dat kan donderdag 1 november bij Fort K'ijk, gelegen bij Uitgeest en Krommeniedijk.

Bezoekers kunnen meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort ontdekken. Hoe ze sliepen, hoe het 'kiekeboekanon' werkte en later een prachtig uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen. Bezoekers zouden er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen hen er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen.
Fort K'ijk is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en sinds een jaar opengesteld voor publiek. Bij een bezoek kunnen mensen ook genieten van een versnapering in de Theeschenkerij en een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur.
Wie zin heeft om mee te gaan, kan een plek reserveren op: www.gaatumee.nl. De activiteit is donderdag 1 november van 13.30 tot 14.30 uur. Groepen op zoek naar een uitje kunnen de rondleiding per e-mail reserveren, via: fortkijk@deheerenvanzorg.nl. Fort K'ijk bevindt zich op Lagendijk 22 in Uitgeest, bij Krommeniedijk.

Meer berichten