Zaanse loopt halve marathon voor La League

  Nieuws
'De kern van de projecten bestaat uit het idee dat meisjes hun eigen ontwikkeling beïnvloeden.' (Foto: Bill Tanaka)
'De kern van de projecten bestaat uit het idee dat meisjes hun eigen ontwikkeling beïnvloeden.' (Foto: Bill Tanaka) (rodi.nl)

REGIO - De Zaanse Susan Rozemeijer loopt zondag 21 oktober de halve marathon van Amsterdam (21 kilometer) voor La League. "Ik ben besmet met het La League-virus", concludeert ze sinds zij beroepsmatig betrokken is bij de wereldwijde voetbalcommunity voor meisjes en hun fans. La League is een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Plan International Nederland en deze wil dat er veel meer meisjes gaan voetballen.


Ten opzichte van jongens is er namelijk nog een hele inhaalslag te maken. De afgelopen maanden heeft Rozemeijer publiciteit gegenereerd voor de voetbalevenementen die La League speciaal voor meisjes organiseert, door onder andere speelsters uit de Eredivisie Vrouwen te interviewen. La League doet echter meer. Rozemeijer: "La League is ook actief in het buitenland en daar vraag ik nu aandacht voor." In Brazilië en Nicaragua zet La League kleinschalige pilotprojecten op waarbij kansarme jonge meisjes aan projecten deelnemen om door middel van voetbal een beter toekomstperspectief te krijgen.

Zelfvertrouwen


Rozemeijer: "De kern van de projecten bestaat uit het idee dat meisjes hun eigen ontwikkeling beïnvloeden. Veel jonge meisjes trouwen vaak al op dertienjarige leeftijd en worden op jonge leeftijd moeder. Ze zijn vaak slachtoffer van huiselijk geweld en hun lichaam is vaak niet klaar voor een zwangerschap en bevalling. Meisjes worden beperkt in hun opleidings- en economische kansen. Voetbal is een uitstekend middel om het tij te keren. Naast dat meisjes er meer zelfvertrouwen door krijgen, worden vaders ook actief bij het voetbaltraject van hun dochter betrokken om het draagvlak en de kans op succes te vergroten. Diverse meisjes hebben inmiddels werk gevonden als scheidsrechter en voetbaltrainer."

Ook het perspectief van een kansarm meisje verbeteren? Mensen kunnen een bijdrage leveren door een bedrag te storten op Plan International Nederland, rekeningnummer NL11 RABO 0393 5867 66 onder vermelding van La League/ sponsorloop Susan Rozemeijer.

Meer berichten