Sprookjes in de heemtuin tijdens herfstvakantie

  Nieuws
De heemtuin is in de herfstvakantie een sprookjestuin. (Foto: heemtuin)
De heemtuin is in de herfstvakantie een sprookjestuin. (Foto: heemtuin) (rodi.nl)

ZAANDAM - De heemtuin in Zaandam is tijdens de herfstvakantie tot en met vrijdag 26 oktober omgetoverd tot een soort sprookjestuin.
Bezoekers kunnen de kip met de gouden eieren zoeken en wie weet komen ze onderweg Roodkapje tegen. Wie wil, mag meevaren met het bootje van de Heen- en Weerwolf uit Pluk van de Petteflet. Elke dag is er bovendien een vriendelijke voorleesheks. In het indianendorp kunnen de kinderen hun eigen broodje bakken. De theetuin en het kaboutercafé zijn open. De medewerkers van de heemtuin vinden het leuk als de kinderen zelf als hun favoriete sprookjesfiguur gekleed komen.
De tuin is op deze sprookjesdagen, alleen bij de hoofdingang nabij de vijver, van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Een uur voor sluiting, of eerder als het maximaal aantal dagkaarten is verkocht, stopt bij de ingang de uitgifte van toegangskaarten. Dit ook vanwege de tijd die nodig is om de speurtocht te lopen.
De entreeprijs voor kinderen vanaf 2 jaar is 4 euro. Dit is inclusief speurtocht, limonade en iets lekkers. Volwassenen hebben gratis toegang. Parkeren kan oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld, en westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat of in de Rosmolenwijk. De heemtuin ligt in het Burg. In 't Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Meer informatie is te verkrijgen via de heemtuin, tel.: 075-6352185 of via beheerder Jeroen Buijs, per e-mail via: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl.

Meer berichten