Activiteiten tijdens herfstvakantie in Zaanse musea

  Nieuws

ZAANDAM - Niemand hoeft zich tijdens de herfstvakantie een moment te vervelen. In het Zaans Museum, het Czaar Peterhuisje en rond het Hembrug Museum is er voor jong en oud van alles te doen. Belangstellenden kunnen chocoladeproefjes komen doen, een matroesjka beschilderen of een rondleiding op het Hembrugterrein volgen.
In het ProefLab gaan mensen met de hele familie aan de slag met cacao- en chocoladeproefjes. Ze kunnen ontdekken in welke chocolade meer vet zit. In wit, melk of puur? Welke is het lekkerst? Aansluitend volgen deelnemers een speurtocht door de Verkade Experience, de chocolade- en koekjesfabriek in het Zaans Museum. Mensen leren dan van alles over cacao, chocolade en biscuit. "Trek je werkkleding aan en kruip in de huid van een meisje van Verkade, cacao-expert of koekenbakker", aldus het Zaans Museum. Deze activiteit is nog woensdag 24 tot en met vrijdag 26 oktober, doorlopend van 12.00 tot 16.00 uur te doen en kan leuk zijn voor kinderen vanaf drie jaar en hun familie. De kosten: entree Zaans Museum (gratis met Museumkaart) 3 euro.
Zaterdag 27 oktober vindt van 19.00 tot 23.00 uur op de Zaanse Schans én in het Zaans Museum het evenement Nacht van de Nacht plaats. Tijdens deze avond zijn er verschillende activiteiten, waarbij aandacht wordt geschonken aan de schoonheid en functie van de duisternis. In het Zaans Museum kunnen bezoekers creatief tekenen in het donker. De activiteit is voor alle leeftijden. Kaarten via: www.dezaanseschans.nl/evenementen.
Kunstenares Larisa Bilous vertelt donderdag 25 oktober om 11.00 en 13.30 uur van alles over de geschiedenis van de traditie en de symboliek van de matroesjka's. Daarna is het tijd deze houten poppetjes te beschilderen. Ervaring is niet nodig. Matroesjka's zijn Russische beschilderde houten popjes, met daarin een kleinere houten pop en daarin een nog kleiner houten popje, enzovoort. Dit kan leuk zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Deelname kost 12,50 euro, inclusief entree, workshop, koekje en limo. Aanmelden kan via: www.czaarpeterhuisje.nl

Hembrug Museum

Belangstellenden kunnen ook mee naar het afgesloten deel van het Hembrugterrein. Met deze rondleiding komen ze in het mysterieuze bos waar tussen de dichte begroeiing bunkers verscholen liggen en de spannende sfeer van de voormalig wapenfabriek nog altijd voelbaar is. De rondleiding start bij het nieuwe Hembrug Museum. Daar komen mensen meer te weten over dit bijzondere terrein en de wapenfabriek: ooit de grootste werkgever in de Zaanstreek. Er is een beperkt aantal plekken per rondleiding beschikbaar. De organisatie vraagt geïnteresseerden daarom om zich vooraf even aan te melden via: www.industriecultuur.nl/activiteiten. De activiteit kan leuk zijn voor iedereen vanaf 8 jaar en is nog woensdag 24, zaterdag 27 en zondag 28 oktober, telkens om 14.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.industriecultuur.nl/activiteiten.

Meer berichten