Expositie Natuurlijk Natuur bij Galerie Staphorsius

  Nieuws
Kees van de Nes, De rode lap, 90 x 120 centimeter olieverf. (Foto: Galerie Staphorsius)
Kees van de Nes, De rode lap, 90 x 120 centimeter olieverf. (Foto: Galerie Staphorsius) (rodi.nl)

WESTZAAN - Galerie Staphorsius opende onlangs de negende editie van de expositie Natuurlijk Natuur. Ook deze keer is weer een collectie van 'wildlife artbeelden', tekeningen en schilderijen te bekijken, gemaakt door (inter)nationaal bekende kunstenaars.
Deze keer stelde Rob Staphorsius zichzelf de vraag wat wildlife in de huidige tijd eigenlijk is. "Kijk naar de discussies eerder dit jaar rond een natuurgebied in Flevoland", licht de galeriehouder toe. Hij vervolgt: "Het vee in ons land is al heel lang een voorbeeld van het zogenoemde domesticatie, waar dieren, in welke vorm dan ook, een nuttige functie voor de mens moeten hebben. De koe is hier wel de bekendste vertegenwoordiger van en is daarmee één van de meest karakteristieke verschijningen in ons Hollandse weidelandschap. Een symbool ook van het boerenbedrijf, waar in het voorjaar de staldeuren met het bekende koeiendansen opengaan."
"Dit maakt dat vee ook voor de kunst een specifiek genre is dat vandaag de dag volop in de belangstelling staat. Met name hedendaagse kunstenaars leggen zich volledig hierop toe. Hierom besteedt deze editie van Natuurlijk Natuur niet alleen aandacht aan wildlife art, maar ook aan de veekunst. Dit met werken in meerdere stijlen van kunstschilders uit zowel de negentiende eeuw als hedendaagse kunstenaars. Zo is er onder meer werk te zien van Haagse School-schilders Anton Mauve (1838-1888) en Willem Maris (1844-1910), de Zaanse kunstschilder Freek Engel (1872-1958) en de hedendaagse schilder Kees van de Nes (1962).
Ook is de galerie weer een aantal zondagen geopend: Sundays@Staphorsius met demonstraties door verschillende kunstenaars. Het gaat om 11 en 25 november en 9 december van 13.00 tot 17.00 uur:
De expositie Natuurlijk Natuur is tot en met zaterdag 29 december te zien. Galerie Staphorsius bevindt zich op J.J. Allanstraat 287B in Westzaan. Meer informatie via tel.: 075-614300, per e-mail, via: info@staphorsius.nl en de website: staphorsius.nl. De galerij is dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend.

Meer berichten