Lichten uit tijdens Nacht van de Nacht

  Nieuws

WORMERLAND - Elk jaar, tijdens de nacht dat de wintertijd ingaat, vindt de Nacht van de Nacht plaats. Tijdens deze nacht gaan in veel gemeenten de lichten uit. Inwoners, bedrijven en de gemeente kunnen allemaal hun steentje bijdragen door reclame- en sierverlichting uit te zetten. De gemeente Wormerland laat de buitenverlichting van het gemeentehuis uit en dooft de verlichting bij het kunstwerk de Prop (welke schuin tegenover het gemeentehuis staat). Doet u ook mee? Laten we samen de nacht weer donker maken, bewust met verlichting omgaan en direct energie besparen.
De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief van Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties. Dit is bedoeld om Nederland weer donker te maken en tegelijkertijd om iets voor het milieu en tegen het klimaatprobleem te doen.
Gemeente Wormerland wil inwoners en bedrijven bewust maken van verlichting en wat dat betekent voor de natuur en energie. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor activiteiten bij u in de buurt of meldt uw eigen activiteit aan. Beleef bijvoorbeeld een duistere nacht tijdens een nachtelijke vaarexcursie in Wormer, aangeboden door de Poelboerderij in Wormer of geniet van een biologische, vegetarische picknick en een korte wandeling in Spijkerboor, aangeboden door Milieudefensie (afdeling Zaanstreek).
Nederland is een van de meest verlichte landen van Europa. Vooral kassen, sportvelden, en openbare verlichting eisen een groot aandeel op. De Nacht van de Nacht streeft ernaar om bewuster met verlichting om te gaan. Overmatig gebruik van verlichting brengt veel nadelen met zich mee, zoals licht- en energieverspilling, ontregeling van de natuur, aantasting van gezondheid en verstoring van het nachtelijke landschap. Uit onderzoek blijkt dat verlichting negatieve effecten op dieren heeft. Omdat meer dan 50 procent van de dieren 's nachts actief is, heeft licht een grote impact.

Meer berichten