Eenmalig concert prijswinnaar Naruhiko Kawaguchi

  Nieuws

ZAANDAM - Pianist Naruhiko Kawaguchi geeft zondag 28 oktober een eenmalig concert in de Bullekerk in Zaandam. Hij bespeelt de twee historische vleugels die daar staan, een Blühtner uit 1925 en een Erard uit 1885. Op het programma staan onder meer het Tweede Pianoconcert van Frederic Chopin en het Vierde van Ludwig van Beethoven. Kawaguchi wordt begeleid door een ensemble uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest.
Een maand geleden nog was Kawaguchi tweede prijswinnaar bij het Internationaal Chopin Concours in Warschau, waar hij Chopin's Tweede Pianoconcert speelde, samen met het Orkest van de 18e eeuw. Hij heeft zich toegelegd op het bespelen van historische instrumenten, en is succesvol geweest bij verschillende concoursen in Europa en in zijn vaderland Japan. In ons land studeerde hij met Richard Egarr en Menno van Delft; eerder was hij in de Zaanstreek te gast bij het Pianoforte Festival in Zaandijk.
Voorafgaand aan het concert kan het publiek genieten van een Grand Dessert, bereid door meesterkok Petra van Niftrik. Meer informatie en reserveringen kunnen worden verkregen via www.nieuwehuysconcerten.nl. De Bullekerk is gelegen aan Westzijde 75 in Zaandam.

Meer berichten