Bijbelleerhuis

  Nieuws

ZAANDAM - Kent u Jezus, Mozes en Elia uit de Bijbel? 'Drie groten' samen op de berg bij de gedaanteverandering. Inleider Kok Klever: "Misschien wel een veel belangrijker verhaal dan we gewoonlijk beseffen. Drie personen die staan voor Evangelie, Wet en Profeten."
Maar wie zijn Mozes en Elia eigenlijk? Hoezo staan ze symbool voor de Wet en de Profeten? Het bijbelleerhuis gaat hier op in ' Wat verstaan wij onder Wet en Profeten, en hoe dachten de Evangelisten daarover?' Kortom de inleiders Douwe van der Sluis en Kok Klever beloven een gevarieerde, en met kunst geïllustreerde cursus, die een blik op deze grote drie wil aanvullen en verrijken. Opgeven via activiteiten@doopsgezindzaanstreek.nl Voor koffie en thee wordt een vergoeding gevraagd.

Programma

Donderdag 1 november: Wet en Profeten in Deuteronomium 18: Is Jezus de profeet?
Donderdag 15 november: De gedaanteverandering als midrasj (uitleg van een ouder bijbelgedeelte) en: Wiens opvatting over Wet en Profeten staat er in onze Evangeliën?
Donderdag 6 december: De gedaanteverandering in beelden door de eeuwen heen.
Iedereen van harte welkom, de aanvang is steeds om 19.30 uur, in De Vertoeving naast de Vermaning aan Westzijde 80 in Zaandam.

Meer berichten