Platform aan de Zaan organiseert aftrap WeMakeThe.City Zaanstad

  Nieuws
Zaanse trendsetters, voorlopers, doorzetters en doeners komen bijeen in Café Fabriek in Zaandam. (Foto: Vincent van Kleef/WeMakeThe.City)
Zaanse trendsetters, voorlopers, doorzetters en doeners komen bijeen in Café Fabriek in Zaandam. (Foto: Vincent van Kleef/WeMakeThe.City) (rodi.nl)

ZAANDAM - De maandelijkse avond van Platform aan de Zaan staat maandagavond 5 november in het teken van het WeMakeThe.City festival. Zaanse trendsetters, voorlopers, doorzetters en doeners komen deze avond bijeen in Café Fabriek in Zaandam.

Samen inventariseren ze welke Zaanse initiatieven en organisaties het festival in juni 2019 groot kunnen maken. "We willen Zaanstad met al haar facetten op de kaart zetten en laten zien dat er vele Zaankanters zijn die de stad mooi maken!", aldus Els Bakker van Platform aan de Zaan. Speciale gast is Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger, het platform voor creatie en innovatie in de stad Amsterdam. Egbert vertelt over het festival, waarin het stedelijk leven alle aandacht krijgt. Vervolgens gaan aanwezigen in twee rondes met elkaar aan de slag en inventariseren ze hoe ze het festival samen vorm kunnen geven. Na afloop is er een netwerkborrel.
Pakhuis de Zwijger was in 2018 de organisator en initiatiefnemer van het WeMakeThe.City-festival. Het programma ging niet alleen over Amsterdam, maar over de gehele metropoolregio, dus ook over Zaanstad. Het Hembrugterrein deed in 2018 al mee. Diverse initiatieven in de stad werden op de kaart gezet met onderwerpen als The Healthy City, The Smart city, The Sustainable City, The Lively City, The Constructed City, The Creative City en The Social City. Meer informatie is te vinden op wemakethe.city/nl.

Lees ook

Meer berichten