Vriendinnen exposeren in Zaansgroen

  Nieuws
Werk van Jopie Nijkamp. (Foto: aangeleverd)
Werk van Jopie Nijkamp. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZAANDAM - In Zaansgroen exposeren twee vriendinnen zaterdag 27 en zondag 28 oktober. Voor de vijftiende keer op rij exposeert Jopie Nijkamp en dit keer met haar goede vriendin en kunstenaar Ria Hotting. Kom langs in het centrum van Zaandam, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.
Jopie Nijkamp, autodidact, heeft altijd een voorliefde voor keramiek gehad. Maar laat zich tegenwoordig ook prikkelen door andere materialen. Zoals drijfhout, beslag van meubelen en oude industriële onderdelen. Haar inspiratie vertaalt zich altijd naar een uniek keramisch geglazuurd object. Mensen, dieren, groenten, fruit, tableaus, bouwwerken en schalen. Haar werk is vaak een balans tussen fantasie en realisme, waarbij wordt gespeeld met vorm, verhouding en kleur. En allemaal met een duidelijk eigen signatuur.
Ria, autodidact, woonde als kind op een boerderij. De landelijke sfeer loopt als een rode draad door haar werk. De kunstenares haalt haar inspiratie uit haar omgeving- en belevingswereld. Ria heeft ook diverse lessen bij plaatselijke kunstenaars gevolgd en een twee jarige opleiding bij Crejat Alkmaar. Zij schildert sinds eind jaren tachtig en heeft behalve in Nederland ook in Canada geëxposeerd, waar zij werk maakt en doneert aan een Wildlife shelter in Smithers B.C.. Ze houdt van experimenteren met diverse materialen. Schilderen op oude bouwmaterialen, koffiebonen zakken en portretschilderijtjes met bladgoud zijn daarvan het resultaat.
De expositieruimte Zaansgroen is gesitueerd in de Zeemansstraat 54 in Zaandam.

Meer berichten