Kunstenaars openen deuren in Landelijk Atelierweekend - Ook in de Zaanstreek

  Nieuws
Werk van Cora Corssen. (Foto: Cora Corssen)
Werk van Cora Corssen. (Foto: Cora Corssen) (rodi.nl)

REGIO - Tijdens het laatste weekend van de Nationale Kunstweek, die jaarlijks in november plaatsvindt, is het Landelijke Atelierweekend. Meer dan vierhonderd beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van een kunstwerk. Zaterdag 17 en zondag 18 november is ook een aantal ateliers in de Zaanstreek geopend: Joke Koelemeijer in Wormer, Cora Korssen en Kinga Wieczorek in Zaandam en Marja Schilt in Koog aan de Zaan. Ze nodigen het publiek van harte uit om een kijkje te komen nemen in hun atelier.
Bezoekers krijgen de kunstenaars aan het werk te zien en zelf kunnen ze hun werk aan nieuw publiek tonen. Marja, Joke, Cora en Kinga gaan ook wat werk uitwisselen, zodat mensen in alle ateliers een werk van de ander kunnen bewonderen. Marja heeft een atelier in de Honigfabriek, Zuideinde 74, Koog aan de Zaan. Ze is edelsmid en maakt sieraden. Daarnaast verzorgt zij tijdens het weekend demonstraties edelsmeden. Joke tekent en schildert. In haar atelier aan Oosteinde 1 in Wormer is een grote diversiteit aan teken- en schilderwerk van haar hand te zien.
Kinga schildert en tekent ook. De kunstenares maakt bij de diverse onderwerpen gebruik van verschillende technieken, zoals inkt, acryl en olieverf. Haar atelier is te vinden aan Het Blauwe Pand, Aris van Broekweg 2 in Zaandam. Cora creëert keramische objecten waarbij zij diverse andere materialen meeboetseert, onder andere lood, leder en ijzer. Ze maakt divers werk: wandobjecten, beelden, tegels, vazen met een herkenbaar 'handschrift', mede door afwerking en kleurgebruik. Cora is te vinden aan Heintje Davidspad 53 in Zaandam.
Op beide dagen zijn de ateliers tussen 11.00 en 17.00 uur open. Meer informatie over het Landelijk Atelierweekend op: www.landelijkatelierweekend.nl.

Meer berichten