Houtblazersconcert in Kogerkerk

  Nieuws
De concertlocatie Kogerkerk. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media)
De concertlocatie Kogerkerk. (Foto: Daan Ruijter/Rodi Media) (rodi.nl)

KOOG AAN DE ZAAN - In de Kogerkerk, Koog aan de Zaan, geven de musici van het Zaans houtblazersensemble Nieuwe Maten zaterdag 3 november een concert. Het optreden, onder leiding van Herman Draaisma, kent een gevarieerd, licht klassiek programma.
Het ensemble Nieuwe Maten bestaat uit ervaren musici uit de Zaanstreek. Zij traden al eerder in de Kogerkerk op. Voor het programma maakt het ensemble een keuze uit de rijke literatuur voor houtblazers, waarin bekende componisten zoals Mozart hun sporen hebben nagelaten. Dirigent Herman Draaisma voltooide zijn studie klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij tevens orkestdirectie studeerde bij Lucas Vis. Sinds november 1992 is hij in vaste dienst als klarinettist en basklarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest in Amsterdam. Ook is hij als dirigent actief bij meerdere Nederlandse orkesten.
Het concert, waarvan de organisatie in handen is van de Stichting Vrienden van de Kogerkerk, begint om 16.00 uur. De kerk is vanaf 15.15 uur open en de toegang is vrij. De Kogerkerk bevind zich op Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan.

Meer berichten