ZV De Zaan behaalt licentie zwem-ABC

  Nieuws
Judith Abcouwer (links) en Deborah de Lange (rechts) nemen de Licentie Nationale Zwemdiploma's in ontvangst. (Foto: ZV De Zaan)
Judith Abcouwer (links) en Deborah de Lange (rechts) nemen de Licentie Nationale Zwemdiploma's in ontvangst. (Foto: ZV De Zaan) (rodi.nl)

ZAANDAM - ZV De Zaan heeft recent de Licentie Nationale Zwemdiploma's ontvangen. De licentie toont aan dat ZV De Zaan als zwemlesaanbieder voldoet aan de meest recente kwaliteitscriteria van de zwembranche.
Judith Abcouwer is voorzitter van het elementair zwemmen bij ZV De Zaan en is erg trots op de licentie: "Dit jaar vieren wij ons 65-jarig jubileum bij het leszwemmen. Ver voor alle fusies konden kinderen al bij Zaanlandse Watervrienden leren zwemmen. Zo hebben we al heel veel kinderen aan een zwemdiploma geholpen. Het is mooi dat dit we dit jubileumjaar mogen bekronen met de licentie. Dat is een waardering voor ons harde werken met alle vrijwillige lesgevers."

Jaarlijks getoetst

De overheid stelt geen kwaliteitsregels voor het zwemonderwijs. Om de zwemveiligheid in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen, verleent de Nationale Raad Zwemveiligheid zwemlesaanbieders de Licentie Nationale Zwemdiploma's wanneer aan alle kwaliteitscriteria is voldaan. Dan heeft de zwemlesaanbieder het recht om het zwem-ABC uit te geven.
Zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma's worden jaarlijks getoetst door de Nationale Raad Zwemveiligheid. "Zo weet je zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid. Belangrijke beoordelingscriteria zijn onder andere dat er voldaan is aan wet- en regelgeving en de zwemonderwijzers goed opgeleid zijn."
Nieuwe leskinderen

Nieuwe leskinderen zijn van harte welkom bij ZV De Zaan. De zwemlessen vinden dinsdags plaats in De Slag 2 in Zaandam of vrijdags in de Zaangolf in Koog aan de Zaan, van 18.00 tot 18.45 uur. Meer informatie via de website www.zvdezaan.nl of tijdens de zwemlessen.

Meer berichten