Gala Zaanse Rotary voor Stichting Het Vergeten kind

  Nieuws
De vijfentwintig leden van Rotaryclub De Zaan Zaandijk. (Foto: Bart Homburg)
De vijfentwintig leden van Rotaryclub De Zaan Zaandijk. (Foto: Bart Homburg) (rodi.nl)

ZAANDIJK - Rotaryclub De Zaan Zaandijk houdt donderdag 22 november in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind het Van Huis naar Thuis-gala. Dit vindt plaats in de Lichtfabriek in Haarlem. Naast een culinair diner wacht de gasten een volledig verzorgd programma. Dit met optredens van onder andere zangeres Do, zanger/musicus Gerard Alderliefste en de jongste finaliste van The Voice Kids Nederland: Katrina Manaog. Ook is er een prijzenfestival met een grote loterij en een veiling van kavels.
Met dit evenement, waarvan de revenuen volledig zijn bestemd voor het nieuw te bouwen kindervakantiehuis Hotel Heppie, viert Rotaryclub De Zaan - Zaandijk haar tienjarig jubileum. De vijfentwintig leden zetten zich zo belangeloos in om een mooi bedrag bijeen te brengen voor kwetsbare kinderen in de Metropool Regio Amsterdam.

Hotel Heppie

Ruim 100.000 kinderen in Nederland groeien op met ouders met meervoudige problematiek, zoals verslavingen, verstandelijke beperkingen en psychische problemen. Zij leven zwaar onder de armoedegrens. Deze kwetsbare kinderen hebben behoefte aan een plek waar zij even hun zorgen en angsten kunnen loslaten. Deze plek is er: hotel Heppie. In Nederland is er slechts één hotel in het Brabantse Mierlo en dat heeft onvoldoende capaciteit voor alle kwetsbare kinderen in Nederland. Daarom wordt momenteel gewerkt aan een tweede hotel Heppie, in Almere. Daar kunnen vooral kinderen uit de regio Amsterdam en het westen van het land vakantie gaan vieren. In de Zaanstreek wonen bijvoorbeeld circa 330 'vergeten' kinderen. Het hotel komt er, maar er is nog veel geld nodig voor de inrichting.
Er zijn nog kaarten voor het gala beschikbaar. Het vindt van 18.00 tot 23.00 plaats in de Lichtfabriek, Minckelersweg 2 in Haarlem. Een compleet verzorgde avond kost 300 euro per persoon. Bedrijven met gasten of hun team, maar ook particulieren, kunnen zich aanmelden via de website www.vanhuis-naarthuis.nl. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Olof Frankfort, voorzitter Rotary de Zaan Zaandijk, tel.: 06-11327337.

Meer berichten