Expositie Cobra-techniek in Galerie Zaansgroen

  Nieuws
Werk van Thelma den Adel. (Foto: Galerie Zaansgroen)
Werk van Thelma den Adel. (Foto: Galerie Zaansgroen) (rodi.nl)

ZAANDAM - Thelma den Adel, Lyda de Rooij en Marijke Habernickel exposeren dit weekend in Galerie Zaansgroen in Zaandam.
Marijke Habernickel-Jacobs is een ontwikkelaar en heeft 'De Saense School voor Beeldende Kunst' opgericht. Met haar didactische achtergrond heeft ze een eigen leergang ontwikkeld: 'De vijf beeldelementen in beeld'. "Met deze school wil ik een brug slaan tussen amateur en professional." Elk jaar presenteren de leerlingen hun werken op een tentoonstelling, waar ook een boek van uitgegeven wordt.
Zaterdag 10 en zondag 11 november tonen Thelma den Adel, Lyda de Rooij en Marijke Habernickel de Cobra-techniek, keramiek en spekstenenbeeldjes. In deze tentoonstelling laten ze zien wat allemaal te doen is met Cobra-olieverf op waterbasis. Schilderen zoals de oude meesters dat deden, renaissancestijl van figuratief tot abstract, bloemen, landschappen, portretten, druipend een spel van kleur met organische vormen. "We hebben met veel plezier geëxperimenteerd en zijn benieuwd wat u ervan vindt. Wij, Lyda de Rooy, Thelma den Adel en Marijke Habernickel nodigen u dan ook van harte uit om deze tentoonstelling te komen bekijken."
Thelma den Adel, Lyda de Rooij en Marijke Habernickel exposeren de Cobra-techniek zaterdag 10 en zondag 11 november van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Voor meer informatie over Atelier Marijke en het complete programma van 'De Saense School voor Beeldende Kunst' kunnen belangstellenden kijken op: ateliermarijke.nl. Zaansgroen is gesitueerd in Zeemansstraat 54 in Zaandam.

Meer berichten