Programma Alhambra Revisited in Kogerkerk

  Nieuws
Trio Zahra Gan Eydn gaat optreden in de Kogerkerk. (Foto: PKN Zaanstreek)
Trio Zahra Gan Eydn gaat optreden in de Kogerkerk. (Foto: PKN Zaanstreek) (rodi.nl)

KOOG AAN DE ZAAN - Het Trio Zahra Gan Eydn treedt vrijdag 9 november samen met verhalenverteller Gottfrid van Eck op in de Kogerkerk, Koog aan de Zaan. Zij verzorgen daar het programma 'Alhambra Revisited'.

Het Alhambra in Granada was in de middeleeuwen een plaats waar joden, christenen en moslims in vrede met elkaar konden samenleven. Er zijn fascinerende verhalen over dit beroemde Moorse paleis bewaard gebleven. Zij gaan over liefde, macht, geloof en nog veel meer.
Gottfrid van Eck vertelt een paar van deze verhalen en het Trio Zahra Gan Eydn laat daarbij Arabo-Andalusische, Sefardisch-joodse en andere oriëntaalse muziek klinken. Samen wordt dit volgens de samenwerkende kerken uit Zaanstreek-Noord een rijk programma dat ook nog eens tot nadenken stemt.
De avond in de Kogerkerk, Kerkstraat 14, hoek Raadhuisstraat/Verzetstraat in Koog aan de Zaan, wordt verzorgd door de samenwerkende kerken uit Zaanstreek-Noord en begint om 19.30 uur. Informatie en kaarten zijn verkrijgbaar via www.pknzaanstreek.nl.

Meer berichten