Nieuwkomers verwelkomen nieuwkomers bij De Sluis

  Nieuws
Inburgeren doen ze dus echt samen. (Foto: De Sluis)
Inburgeren doen ze dus echt samen. (Foto: De Sluis) (rodi.nl)

ZAANDAM - Bij Stichting De Sluis, centrum voor (taal)ontmoeting tussen statushouders en vrijwilligers, werd de herfstvakantie ingeluid met een gezellige avond. Eén van de 'oude' nieuwkomers gaf een speech waarin hij de nieuwste Zaanse nieuwkomers speciaal welkom heette.


Hij gaf de speech in het Arabisch én in bijna vloeiend Nederlands. De nieuwe mensen zijn nog niet op een taalschool begonnen, maar worden door de Sluisvrijwilligers al op niveau gebracht, zodat zij straks hoger kunnen instromen. Nieuwkomers die hier al een paar jaar zijn, helpen de nieuwelingen met het regelen van spullen en maken hen wegwijs. Inburgeren doen ze dus echt samen.

Ook huldigde De Sluis tijdens de avond twee jonge schaakkampioenen: de kinderen van een Syrische schaker die regelmatig in De Sluis komt. Iedereen had weer hapjes meegenomen en de aanwezigen moesten zelfs moeite doen om alles op te krijgen. Er werd gesjoeld, gekletst en de voetjes gingen van de vloer. De Sluis hoopt dat iedereen klaar is om weer veel Nederlands te komen oefenen.

De Sluis bevindt zich op Jufferstraat 6 in Zaandam. Meer informatie: zaanstadvoorvluchtelingen.nl.

Meer berichten