'Zo kunnen wij mantelzorgers blijven verrassen'

  Nieuws
Campagne Aandacht voor Mantelzorgers. (Foto: MOE)
Campagne Aandacht voor Mantelzorgers. (Foto: MOE) (rodi.nl)

ZAANSTAD - In Zaanstad wordt zaterdag 10 november - in het kader van de landelijke Dag van de Mantelzorg - aandacht besteed aan de Zaanse Mantelzorgers. Want zij verdienen meer aandacht. Dat vindt ook Stichting MOE: Mantelzorgers Onder Elkaar. Op deze 'Dag van' verzorgt de stichting op diverse plekken in Zaanstad bijeenkomsten.
In Zaanstad zetten 38.000 mantelzorgers zich actief in voor mensen die dat hard nodig hebben. Dat kan een familielid, buurtgenoot of een bekende zijn. De meeste Zaankanters zijn niet bekend met het werk dat mantelzorg met zich meebrengt. Stichting MOE zet zich voor hen al vier jaar in. Dat doen zij door mantelzorgers die er ook wel eens doorheen zitten te helpen met raad en daad. Ze verzorgen door het jaar heen verschillende ontspannende activiteiten en bijeenkomsten. In Zaanstad zijn er maar liefst ook 9.500 'jonge' mantelzorgers actief. In het kader van de Dag van de Mantelzorg wordt er speciaal voor deze jonge doelgroep in Filmtheater de Fabriek een film vertoond: Blijvende aandacht voor Mantelzorg.


Steun van Rabobank Zaanstreek

Maar er is meer aandacht nodig. Om die reden voert Stichting MOE op dit moment een postercampagne op maar liefst 180 plekken in Zaanstad. Micky Biddlecombe, voorzitter van de stichting daarover: "Nog te weinig inwoners in Zaanstad weten wat mantelzorg inhoudt. Wij willen hen daarvan bewuster maken. De postercampagne helpt daar enorm bij. We zijn dan ook bijzonder in onze nopjes met de bijdrage van de Rabobank Zaanstreek. Mede door hun steun kunnen we nu in Zaanstad breed aandacht vragen voor de mantelzorg."
Help mee en doneer

"We zijn als bestuur dagelijks druk bezig met het organiseren van activiteiten. Dat kost niet alleen tijd, maar ook veel geld", vervolgt Biddlecombe. "Op onze site hebben we het met een donatiebutton mogelijk gemaakt dat mensen een vrijblijvende bijdrage kunnen doen. Iedereen die een steentje kan bijdragen, helpt. Zo kunnen wij de Mantelzorgers in Zaanstad blijven verrassen!"
Op de Facebook-pagina: Stichting MOE Nederland afdeling Zaanstad publiceert de stichting regelmatig nieuws en kondigen ze activiteiten voor mantelzorgers aan. Ze werken nauw samen met de gemeente Zaanstad en specifiek met de Sociale Wijkteams. Op die manier kunnen wij meer voor jonge en oudere mantelzorgers betekenen en denken we meer mensen bij onze stichting te betrekken."
Kijk voor meer informatie op: www.manterzorgersonderelkaar.nl.

Meer berichten