Zaanstad selecteert AM voor gebiedsontwikkeling Kogerveld

  Nieuws

ZAANSTAD - Gemeente Zaanstad heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geselecteerd om mee te denken over de toekomstscenario’s in 2040 van de wijk Kogerveld in Zaandam. Tegelijkertijd wordt nagedacht over een strategie om dit proces op gang te krijgen en te houden. Kogerveld is onderdeel van MAAK.Zaanstad, een in 2015 gestart initiatief van de gemeente om Zaanstad voor 2040 te revitaliseren op het gebied van wonen, werken en leven.
De gemeente heeft met een marktconsultatie onder vijf partijen een team van stad- en gebiedmakers geselecteerd onder leiding van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Het team gaat meedenken over het gebiedsperspectief en de ontwikkelstrategie voor de wijk Kogerveld in Zaandam.
De Zaanse Kogerveldwijk kent een bijzondere mix van goed en slecht functionerende bedrijvigheid, braakliggende terreinen, wooncomplexen en leegstaande fabriekspanden. Het is een gebied dat veel potentie heeft, maar ook veel versnipperd grondeigendom en onderlinge afhankelijkheden om gebiedsontwikkeling van de grond te krijgen. “Bij de selectie was het belang dat AM ziet om samen te werken met bewoners, bedrijven en maatschappelijke partners en de wijze waarop zij dat samen met de gemeente willen doen, doorslaggevend,” aldus Gerard Ram, wethouder van MAAK.Zaanstad.

Meer berichten