Twee kampioenen Taekwondo

  Nieuws
Deelnemers en coaches Taekwondovereniging Twimyo. (Foto: Twimyo)
Deelnemers en coaches Taekwondovereniging Twimyo. (Foto: Twimyo) (rodi.nl)

REGIO - Vijf Taekwondo-ins van Taekwondo vereniging Twimyo hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen Taekwondo in Middelburg. Dit grote nationale kampioenschap van ITF-Nederland telde dit jaar ruim 250 deelnemers in diverse categorieën. Twimyo behaalde in totaal vier podiumplaatsen, waarvan twee keer goud.
Het eerste onderdeel waar de leden op uit kwamen was het onderdeel Tuls (stijlvormen). Alle vijf hebben zij de eerste ronde glansrijk doorstaan. Ziyana kwam in de tweede ronde helaas uit tegen de winnaar waardoor ze uit de wedstrijd lag. Aisha liep haar tul prachtig maar door de spanning helaas de verkeerde tul waardoor ze verloren heeft. Yaseen heeft al zijn partijen met 5-0 gewonnen en mag zich met trots Nederlands Kampioen Tuls in zijn categorie noemen. Ook Jens en Deyan hebben al hun partijen gewonnen. In de finale kwamen zij uit tegenover elkaar waar Jens dit keer de sterkste bleek te zijn. Deyan heeft hiermee een mooie tweede plaats weten te bemachtigen en Jens is ook Nederland kampioen Tuls in zijn categorie.
Na de pauze kwamen drie deelnemers uit op het onderdeel sparren. Jens en Ziyana verloren helaas hun eerste partij waardoor ze uit de wedstrijd lagen. Deyan verloor zijn wedstrijd om de eerste en tweede plaats maar heeft wel een mooie derde plaats weten te behalen.

Meer berichten