Een ontbijtje met de loco burgemeester en wethouders Zaanstad

  Nieuws
Loco burgemeester en Wethouder Hans Krieger schenkt ontbijtdrank in. (Foto: Vincent de Vries/RM)
Loco burgemeester en Wethouder Hans Krieger schenkt ontbijtdrank in. (Foto: Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

ZAANDAM - Leerlingen van ICB Toermalijn uit Wormerveer ontbeten dinsdag 6 november op het stadhuis met loco burgemeester Hans Krieger en een aantal wethouders van gemeente Zaanstad. Het 'burgemeestersontbijt' is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat dit jaar zijn zestiende editie beleeft.
Het Nationaal Schoolontbijt is bedoeld om kinderen en ouders te wijzen op het belang van een goed ontbijt. In november gaan meer dan een half miljoen kinderen op 2.800 basisscholen samen een schoolweek ontbijten en leren via lesmateriaal meer over het belang van een gezond ontbijt. Dit alles onder het motto: 'Een feest voor iedereen!'

Talenten ontwikkkelen

Dit jaar was ICB Toermalijn uitgekozen om op het stadhuis te komen ontbijten. De leerlingen verzorgen het ontbijt en gaan vervolgens aan tafel met burgemeester en wethouders. Basisschool Toermalijn is onderdeel van Stichting Agora. De ambitie van Toermalijn is dat alle kinderen de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en zicht hebben op hun eigen ontwikkeling. Het onderwijs wordt gegeven met respect voor ieders godsdienst of levensovertuiging. Er zitten ruim 280 kinderen op ICB Toermalijn.

Stichting Kinderpostzegels

Het Nationaal Schoolontbijt kiest ieder jaar een goed doel dat een donatie ontvangt uit het symbolische bedrag dat de scholen afdragen voor de ontbijtbijeenkomsten. De deelnemende gemeenten worden gevraagd om ook een bijdrage aan dit doel te geven. Dit jaar is het goede doel Stichting Kinderpostzegels. De stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Een van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de hele klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buitende boot valt. Net als bij het Nationaal Schoolontbijt, waar de hele school aan ontbijttafels schuift.

Meer berichten