Babino Kinderopvang wint Ondernemingsprijs 2018 - Drie prijzen en twee winnaars voor MKZ vriendelijke gemeente<

  Nieuws
Winnaars Directeur Mandy Beets (met microfoon) en manager tussen de feestslingers. (Foto: YvdD/RM)
Winnaars Directeur Mandy Beets (met microfoon) en manager tussen de feestslingers. (Foto: YvdD/RM) (rodi.nl)

door Yvette van der Does
ZAANDAM - Het was afgelopen dinsdag een sprankelende ondernemersdag in het Zaantheater. In een volle Albert Heijnzaal werd alweer de 30e editie gevierd met een inspirerend programma. Het publiek was getuige van de uitreiking van de Ondernemingsprijs 2018, de PDZ/Trias Jeugdjuryprijs en de Zaanse Startersprijs 2018. Foodbedrijf Clean Foods B.V. uit Zaandam sleepte de Zaanse Startersprijs 2018 in de wacht en Mandy Beets mocht zich de koningin van de avond voelen: Bambino Kinderopvang is verkozen tot Zaanse onderneming van het jaar. En Dick Dekker, Directeur Promobility, mag zich na deze dag ereburger van Zaanstad noemen (meer hierover op pagina 3). De jury was zeer verrast dat er zoveel diversiteit aan bedrijven in de Zaanstreek zijn. Niet verwonderlijk want gemeente Zaanstad heeft de ambitie 'Meest MKZ vriendelijke gemeente van Nederland' te worden.

Gastheren Rob Urgert en Joep van Deudekom (bekend van het televisieprogramma De Kwis) wisten de circa 400 aanwezigen goed te vermaken. Aan de hand van ludieke ‘Kwisvragen’ legden ze uit ‘hoe je als ondernemer succesvoller kunt zijn dan je concurrent’.

Startersprijs


Na de inleiding van Gerard Ram, wethouder EZ die de honneurs waarnam voor burgemeester Hamming, werden de drie genomineerden starters via professionele bedrijfsfilmpjes voorgesteld. Winnaar Startersprijs 2017 Jemuel Lampe van Zuivere Koffie lichtte namens de vakjury* toe waarom voor het levensmiddelenbedrijf Clean Foods BV van directeuren Ruben Hoogervorst en Michel Onrust uit Zaandam is gekozen. De twee gelukkigen ontvingen met de Zaanse Startersprijs 2018 een geldbedrag, bedrijfsfilm, advertorial in Zaanbusiness, directiestoel en een kunstwerk. Clean Foods BV bestaat vier jaar en zou zomaar eens kunnen uitgroeien tot een marktleider als ‘Albert Heijn’ of ‘Verkade’, liet Ram weten. Nog niet bekend met dit ‘the sky is the limit’ bedrijf? Kijk op www.cleanfoods.eu. De overige twee genomineerden waren Horecadienstverlener JustHoreca vof (www.Justhoreca.nl) en Looops (www.looops.nl) voor ‘refurbished’ kantoormeubelen. Ook zij ontvingen een professionele bedrijfsfilm.

Jeugdjuryprijs


De oorkonde van de PDZ/Trias Jeugdjury werd gewonnen door Mandy Beets van Babino Kinderopvang uit Westzaan. De Jeugdjury, bestaande uit vierdejaars Trias VMBO leerlingen, brachten per bus een bezoek aan de drie genomineerde bedrijven. Dat bleek nog een hele klus om tot een goede keuze te komen want de drie genomineerde bedrijven scoorden goed op alle criteria zoals: duurzaam, innovatie, personeel en sfeer. “Ze legden ons flink in de watten, we voelden ons echt VIPS”, vertelde de vlotte Jeugdjuryvoorzitter Gamze Nur Altintas.

Ondernemingsprijs


Henk Lafeber, directeur Laco Techniek BV (en winnaar Ondernemersprijs 2017) had de eer de gouden envelop te mogen open en de Ondernemersprijs 2018 te mogen uitreiken aan directeur eigenaar Mandy Beets. Babino Kinderopvang is een organisatie waar op verschillende locaties ‘in een huiselijke sfeer’ kinderopvang (van peuteropvang tot buitenschoolse opvang) wordt aangeboden. Beets was zichtbaar ontroerd met het in de wacht slepen van de twee prijzen. Vol blijdschap bedankte ze de mensen die op haar hebben gestemd en haar personeel en familie.
Beets kan deze week op zoek gaan naar extra bloemenvazen, want haar voorgangers Lafeber en Lampe werden vorig jaar naar eigen zeggen bedolven onder de boeketten. De andere twee genomineerden voor de Ondernemingsprijs waren transportbedrijf Beets BV (www.beetsbv.nl) en Singeling BV lastechniek (www.singeling.com). De bedrijvenfilms zijn te bekijken op: www.zaanseondernemersdag.nl.
Na afloop van de uitreiking konden de aanwezigen in de foyer hun felicitaties overbrengen op de winnaars en samen het glas heffen bij het walking diner dat werd verzorgd door Lust Culinair Genieten.

Ondernemersdag


De organisatie van de Zaanse Ondernemersdag is in handen van Stichting Zaanse Ondernemersdag en is het initiatief van de Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner, Vereniging Ondernemerskring Zaanstreek, Koninklijk Nederlands Ondernemers Verbond district Zaanstreek, Maatschappij voor Nijverheid en Handel Zaanstreek, Kvk voor de Zaanstreek en gemeente Zaanstad.
* Voorzitter Marcel J. Beerse (Partner Baker Tilly Berk NV), Maarten Alleman (about:blank), Jantine Konijn (Saensupport), Ton R. Vermij (bestuurslid Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner), Marcel Verra (accountmanager Economische Zaken gemeente Zaanstad) en Mark Vleeshakker (AVV Zaanstad).

Meer berichten