Groot Sinterklaasfeest in Zaandam Centrum en Zuid - Voorbereidingen Groot Sinterklaasfeest in volle gang

  Nieuws
Organisator en voorzitter scz druk met ophangen van de posters. (Foto: aangeleverd)
Organisator en voorzitter scz druk met ophangen van de posters. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZAANDAM - Stichting Sinterklaascomité Zaanstad heeft het maar druk met de komst van de Hulpsinterklaas in Zaandam. Gelukkig zijn de meeste voorbereidingen getroffen en pijnpunten getackeld. De Hulpsinterklaas kan met een gerust hart zaterdag 24 november - zijn stoomboot De Adelaar - laten aanmeren bij de kade van de Notenlaan in Zaandam. Burgemeester Hamming gaat hem persoonlijk welkom heten. De kindervriend heeft per App laten weten dat hij ook de binnenstad gaat verkennen: op zoek naar lieve kinderen.
In Zaandam Zuid maakt Sint na zijn grote onthaal om 12.00 uur een tour door Vissershop om rond 14.00 uur aan te haken bij het Muziek Spektakel op de Burcht. Daar staat een grote tent waar de bekende Nederlandse zanger Sven Davis en de Kika Pieten een feestje aan het bouwen zijn voor groot en klein. Wie komen er nog meer? Voorzitter SCZ René de Reus: "In elk geval Piet Pedro en de jeugdband Anti. Er is natuurlijk veel en gratis lekkers voor de kinderen: suikerspinnen, zakjes pepernotenmix en ook De IJsboetiek komt met de roze ijsbus. Zanger André Nelo komt ook zingen, bekend van het televisieprogramma Holland Got Talent. Dan zijn er nog de Ballonnenpieten en zelfs Oma Piet is weer meegekomen uit Spanje.

Ook in de binnenstad

De Reus enthousiast: "Het evenement is groot en staat dit jaar in verband met de pietendiscussie flink onder druk. Ik onderhoud het directe contact met handhaving en de meldkamer van de Politie. We krijgen gelukkig van de overheid dit jaar extra beveiliging. Laat het, als alle jaren, een mooi traditioneel kinderfeest worden!"
De Hulpsinterklaas brengt met zijn Pieten van 12.00 tot 14.00 uur ook een bezoek aan de Binnenstad. Hij is daar op uitnodiging van het Binnenstadmanagement Zaandam. Hoe hij het presteert op twee plekken tegelijk te zijn is een raadsel. Maar omdat de goedheiligman ook te paard over een puntdak kan galopperen moeten we hem maar geloven op zijn staf.
Meer weten over het programma? Kijk op: www.sintinzaanstad.nl. Volg alle laatste voorbereidingen en nieuwtjes op de Facebook-pagina: SinterklaascomiteZaanstad.

Meer berichten