Wildcard voor roeiteam Interballast

  Nieuws
Team Interballast trots op wildcard voor Harlingen Terschelling roeirace. (Foto: Interballast)
Team Interballast trots op wildcard voor Harlingen Terschelling roeirace. (Foto: Interballast) (rodi.nl)

ZAANDAM - De laatste sloeproeiwedstrijd van het seizoen zit erop. Het evenement in Muiden was een groot succes voor de sloeproeisters en stuurman van de Interballast: het team heeft een wildcard bemachtigd voor de HT-roeirace voor volgend jaar. De HT-race is de koninginnerace van het sloeproeien en gaat van Harlingen naar Terschelling waaraan 135 sloepen deelnemen.
De dames en de stuurman van de Interballast waren blij verrast, zeker omdat deelname bijna niet mogelijk is aangezien er onder de jaarlijks vaste 130 roeisloepen bijna geen verloop is. Ook is het bijzonder omdat de roeisloep nog maar sinds maart dit jaar te water is gegaan en na één seizoen de Interballast al de wildcard krijgt. Twee andere Zaanse sloepen hebben ook een wildcard bemachtigd dus het wordt een mooi Zaans feestje op Terschelling.
De Interballast is een oude reddingsloep uit 1974 en mede dankzij onze bestaande sponsors eigenhandig tot roeisloep omgebouwd. Uiteraard zijn nieuwe sponsors en enthousiaste nieuwe leden die geïnteresseerd zijn in sloeproeien welkom en kunnen contact opnemen via Interballastzaandam@gmail.com of Facebookpagina van de Interballast.

Meer berichten