Stichting Leergeld Zaanstad zoekt vrijwillige huisbezoekers

  Nieuws

ZAANSTAD - Stichting Leergeld Zaanstad zoekt vrijwillige huisbezoekers. Stichting Leergeld Zaanstad zet zich in voor kinderen uit gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Anouk Hermanns, coördinator Stichting Leergeld Zaanstad: "Ons doel is om alle Zaanse kinderen mee te laten doen. Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur. Zoals meedoen aan schoolreisjes, een fiets of laptop voor school."
Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. De Zaanse stichting Leergeld zoekt daarom vrijwilligers. Huisbezoeken zijn de kernactiviteiten van de Leergeld methode. De vrijwillige huisbezoekers spelen dan ook een centrale rol. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt samen met de ouders de hulpbehoefte in kaart gebracht. Ook wordt er gekeken naar de inkomenssituatie. Aan de hand daarvan wordt met de ouders besproken wat de mogelijkheden zijn op basis van bestaande voorzieningen, zoals Meedoen Zaanstad of andere organisaties of fondsen.

Ondersteuning bieden

Leergeld kan vervolgens ondersteuning bieden bij het aanvragen van deze voorzieningen. Beschikt u over goede contactuele en communicatieve vaardigheden, kunt u zich inleven in de doelgroep, heeft u kennis van de sociale kaart, of bent u bereid deze kennis op te doen? Draagt u Leergeld een warm hart toe, herkent u zich in het profiel en wilt u zich inzetten om alle kinderen mee te laten doen? Dan is huisbezoeker misschien iets voor u. Bel of mail naar: 06-42102035, anouk@leergeldzaanstad.nl of kijk op de website www.leergeld.nl of www.leergeldzaanstad.nl (de website is binnenkort bereikbaar).

Meer berichten