Extra behoefte aan een luisterend oor - Landelijke luisterlijn Sensoor Zaandam zoekt vrijwilligers in de donkere

  Nieuws
Als vrijwilliger een luisterd oor bieden helpt eenzame mensen door de donkeren dagen heen. (Foto: Sensoor)
Als vrijwilliger een luisterd oor bieden helpt eenzame mensen door de donkeren dagen heen. (Foto: Sensoor) (rodi.nl)

ZAANSTAD - De donkere tijd van het jaar is weer begonnen. We brengen weer meer tijd binnenshuis door omdat het eerder donker wordt, en later licht. Voor mensen die eenzaam zijn, kan dit het gevoel van eenzaamheid versterken. Een praatje kan dan enorm helpen. Vrijwilligers van Sensoor, de landelijke luisterlijn bieden een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Via chat, telefoon en e-mail. Binnenkort start er weer een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden.

De landelijke luisterlijn wordt vaker gebeld dan ooit. Het aantal vrijwilligers is te laag om de groei te kunnen opvangen. Ook in de komende maanden verwachten we veel telefoontjes, want in het donkere jaargetijde is de behoefte aan een luisterend oor groot. Wil jij helpen mensen gehoor te geven, dan biedt de landelijke luisterlijn je graag een training aan bij jou in de buurt om je op te leiden als luistervrijwilliger.

Écht iets betekenen

"Ik heb juist voor dit vrijwilligerswerk gekozen omdat ik in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, iemand met een luisterend oor kan helpen. Door echte aandacht te geven en de juiste vragen te stellen, kan ik mensen op hun gemak stellen. Dan komen ze de dag net even wat beter door. Daarnaast is het heerlijk iets voor een ander te kunnen betekenen", aldus Gerben, een van de vrijwilligers van Sensoor. Een andere vrijwilliger vult aan: "We bieden geen hulp, maar door alleen al te luisteren, kun je het verschil maken."
Iets voor jou?

Kun je goed luisteren, heb je ruimte in je hoofd, agenda en hart? Dan deze vrijwilliger baan misschien iets voor jou. Je kunt je diensten aan de telefoon of chat zelf inplannen naar je eigen agenda. Ben je minder valide of heb je een andere lichamelijke beperking? Er kan ook vanuit huis gewerkt worden dus je bent van harte welkom!
Dinsdag 20 november van 10.00 tot 11.00 uur en maandag 26 november van 16.00 tot 17.00 uur staan in Zaandam informatiebijeenkomsten gepland voor mensen die interesse hebben in dit vrijwilligerswerk. Aanmelden om vrijblijvend informatie in te winnen, kan per e-mail aan zaandam@sensoor.nl . Als vrijwilligers zich voor het werk aanmelden, volgt er een kennismakingsgesprek.
Over Sensoor

Sensoor is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 26 locaties, waaronder in Zaandam, voeren zo’n 1.200 vrijwilligers dag en nacht ruim 285.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten.Kun je niet op de informatie bijeenkomst komen? Kijk dan op www.sensoor.nl. Daar vind je veel informatie en een aanmeldingsformulier voor een kennismakingsgesprek.
De luisterlijn wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer berichten