Grote hit tijdens Oerolfestival komt naar het Zaantheater

  Nieuws
Bodil de la Parra in de voorstelling Het verbrande Huis. (Foto: Zaantheater)
Bodil de la Parra in de voorstelling Het verbrande Huis. (Foto: Zaantheater) (rodi.nl)

ZAANDAM – Het was de grote hit op Oeral 2018: Het Verbrande Huis van Bodil de la Parra. Op woensdag 21 november is deze Surinaamse familiekroniek en ode aan het land Suriname te zien in het Zaantheater. Een vijfsterren voorstelling die niet gemist mag worden.

Bodil de la Parra komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad van haar vader. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Ze maakte kennis met de ongetrouwde tantes Gus en Pop, sliep onder één klamboe met haar neefjes en leerde haar norse Opa, de apotheker R.L. de la Parra, doorgronden. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Samen dansten ze op muziek van Lieve Hugo, terwijl ze beneden in ‘de winkel’ klanten te woord stonden.
Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.

Persoonlijk verhaal

In Het Verbrande Huis wekt De la Parra het huis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Ook gaat ze terug naar haar Joods Portugese voorouders, ooit op de vlucht voor de inquisitie. Een persoonlijk verhaal dat zijn licht laat schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis. Deze voorstelling is opgedragen aan de familie De la Parra.
Het Verbrande Huis begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 16,50 euro, jongeren betalen 14 euro (3,50 euro voor pauzedrankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via tel: 075-6555333.

Meer berichten