Tweedehands ICT-apparatuur gezocht voor mensen in minimasituaties

  Nieuws
Het belteam van de Zaanse Uitdaging, dat woensdag 28 november de aftrap van het traject gaf. V.l.n.r. Ron Kistenmaker, Nico van Braam, Cynthia Elmers en Bas Husslage. (Foto: Fred Wolf)
Het belteam van de Zaanse Uitdaging, dat woensdag 28 november de aftrap van het traject gaf. V.l.n.r. Ron Kistenmaker, Nico van Braam, Cynthia Elmers en Bas Husslage. (Foto: Fred Wolf) (rodi.nl)

REGIO - De Zaanse Uitdaging gaf woensdag 28 november de aftrap voor een nieuw, langjarig traject. De stichting verzamelt via Stichting ICT vanaf Morgen alle afgeschreven ICT-apparatuur die beschikbaar is: computers, printers, beamers, netwerkkabels, kopieerapparaten, telefoons, etcetera. Vervolgens laten ze de pc's en laptops ten goede komen aan Zaankanters in minimasituaties. Wie bedrijfapparatuur over heeft, kan dat laten weten aan de Uitdaging. "Laat het ons weten, wij regelen alles", aldus de stichting.
In onze samenleving beschikt nog steeds niet iedereen vanzelfsprekend over een computer. Mensen in minimasituaties bijvoorbeeld, ontbreekt het eenvoudigweg vaak aan voldoende middelen om een pc of laptop te kopen. Dit terwijl een computer onmisbaar is voor het regelen van allerlei zaken. Neem alleen al middelbare scholieren, die er eentje nodig hebben voor hun schoolwerk. Of mensen met financiële problemen, die gebaat zijn bij een administratieprogramma op een pc of laptop.

Belronde

"Onze eerste belronde met ruim veertig bedrijven en organisaties, 28 november, was ronduit inspirerend. Veel bedrijven zijn blij dat ze op deze eenvoudige manier een maatschappelijke en duurzame bijdrage kunnen leveren. Allerlei bedrijven zeiden al apparatuur toe: de Rabobank, Bouwbedrijf Nieuwe Maten, het Zaans Museum, Buro voor Durf, Engie, Kasbank, Sturm, De Bedrijvige Bij, B22, Rijken Beheer, Rolstoelreiniging Zaandam, Ameco en Zaan Advocaten. A&A Capacity gaat zelfs het eigen bedrijfsnetwerk inschakelen om apparatuur te vinden", aldus De Zaanse Uitdaging.
Social enterprise ICT vanaf Morgen uit Alkmaar haalt alle materialen op. Wat te oud is, wordt gerecycled en wat bruikbaar is, wordt weer gebruiksklaar gemaakt. Bestaande informatie op pc's en laptops wordt geschoond en voorzien van een daarmee samenhangend certificaat. Ook draait Windows 10 standaard op teruggeleverde apparaten. "Klaar voor gebruik!"
"We hopen met uw hulp veel mensen in minimasituaties aan een pc of laptop te helpen. Echter, ook alle andere (rand)apparatuur kunnen we goed gebruiken in de samenwerking met ICT vanaf Morgen. E-mail ons via info@zaanseuitdaging.nl of bel met vragen op tel.: 06-24204792. Dan maken we de Zaanse samenleving samen sterker!"
Meer informatie: www.zaanseuitdaging.nl.

Meer berichten