Opening Kinderzwerfboekstation in Poelenburg

  Nieuws
'Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat alle kinderen moeten kunnen lezen!' (Foto: Verhalen Dichterbij)
'Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat alle kinderen moeten kunnen lezen!' (Foto: Verhalen Dichterbij) (rodi.nl)

ZAANDAM - In Centrum Jong, Geuzenpad 3 in Poelenburg, Zaandam, vindt woensdag 12 december de opening plaats van het Kinderzwerfboekstation.
Om 13.15 uur is er een lettershow van goochelaar Igor Krulsnor. Om 14.30 uur komt wethouder Songül Mutluer het Kinderzwerfboekstation officieel openen en stadsdichter Ellis van Atten laat een speciaal geschreven gedicht horen.
In Poelenburg zijn vier Kinderzwerfboekstations gerealiseerd door de organisatie van de PLB Kunstroute en stichting Odion op de Stadsboerderij Darwinpark. In de stations staan kinderboeken die kinderen mee kunnen nemen om thuis te lezen en/of door te geven aan anderen. Vrijwilligers die de stations beheren, zorgen ervoor dat de boeken regelmatig aangevuld worden met zwerfboeken, die te herkennen zijn aan de zwerfsticker.
Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboekstations, enzovoort. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het volgens de initiatiefnemers van het project gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Dat kunnen er echter nog véél meer zijn.
"Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat alle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen, lees je op www.kinderzwerfboek.nl. Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen", aldus de initiatiefnemers van het Kinderzwerfboekstation.
Centrum Jong bevindt zich op Geuzenpad 3 in Poelenburg.

Meer berichten