Schatgraven in Natuurmuseum Zaandam

  Nieuws
Het Natuurmuseum neemt zondag 9 december alvast een voorschot op de bling bling rondom het kerstfeest. (Foto: Tom Kisjes)
Het Natuurmuseum neemt zondag 9 december alvast een voorschot op de bling bling rondom het kerstfeest. (Foto: Tom Kisjes) (rodi.nl)

ZAANDAM - Het Natuurmuseum in Zaandam neemt zondag 9 december alvast een voorschot op de bling bling rondom het kerstfeest. Ze gaan schatgraven. Bezoekers, jong en oud, kunnen goud wassen, edelstenen zeven en briljanten zoeken.
Als alles naar wens is volbracht, reikt het Natuurmuseum een schatgraversdiploma uit. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige leden van geologische vereniging Amathysta. Deelname kost 2,50 euro, naast de reguliere entree voor het museum. Deze bedraagt 4 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. De eerste twee begeleiders van betalende kinderen en donateurs hebben gratis entree. Betaling dient contant te gebeuren, want er is geen pin aanwezig. Het betreft een doorlopende activiteit. Belangstellenden kunnen op elk gewenst moment deelnemen. Echter: vol is vol.
De reguliere openingstijd van het Natuurmuseum is zondagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum bevindt zich direct naast het terrein van stadsboerderij Darwinpark, aan Thijssestraat 1 in Zaandam. Meer informatie: www.zaansnatuurmilieucentrum.nl.

Lees ook

Meer berichten