Linedance Lady's dansen ook buiten de lijntjes

  Nieuws
De Linedance Lady's maken samen dansplezier. (Foto: Bea Stekelenburg)
De Linedance Lady's maken samen dansplezier. (Foto: Bea Stekelenburg) (rodi.nl)

WORMERVEER - Tijdens westernevenement WildWestWormerveer laten de Linedance Lady's zien hoe leuk linedansen kan zijn, ook voor wie niet meer piepjong is. De groep bestaat sinds 2015, maar de dames zelf draaien al wat langer mee. "Ze zijn allemaal 65, maar dat zou je niet zeggen. Ria, Mabel, Lydia, Lies, Hannie, Cisca, Betsie, Corrie, Wil en Lenie bruisen van de energie, dus dat belooft wat", aldus de organisatie.
De Linedance Lady's zijn tien vriendinnen die elkaar leerden kennen bij de 'Golden Pennies', een gemengd countrykoor met zestig leden onder leiding van Jolanda van Boxtel. De tien lady's hebben het naar eigen zeggen samen heel erg gezellig. Zo gezellig zelfs, dat één van hen elke week helemaal vanuit Utrecht naar Zaandam komt voor de repetities in buurthuis De doorbraak. De verzorging door Netty, de beheerder van het laagdrempelige buurthuis, speelt daar mogelijk ook een rol in. Zij verwent de dames met koffie en op koude dagen staat zij met erwtensoep klaar.
Natuurlijk komen met de jaren ook de ongemakken. "Er blijft tijdens het dansen wel eens een kunstknie hangen", zeggen de dames lachend. Ook kunnen twee van de Lady's geen snelle draai meer maken. Dat is even simpel als doeltreffend opgelost: "Wanneer de anderen driekwart naar links draaien, draaien zij één kwart naar rechts."
De Linedance Lady's dansen op country- maar ook op andere muziek. Ze treden zo'n drie keer per jaar op, vooral in verzorgingstehuizen zoals Pennemes. Tijdens het vijfjarig bestaan van de Golden Pennies deden zij daar zelfs een Hawaiiaanse waikikidans. Tijdens WildWestWormerveer worden de hoela-outfits verruild voor een zwarte westernoutfit, compleet met rode halsdoek en cowboyhoed. De Lady's verheugen zich er nu al op. Meer informatie over WildWestWormerveer, zaterdag 11 mei van 10.00 tot 22.30 uur, op wildwestwormerveer.com.

Meer berichten