Levende kerststal in heemtuin Zaandam

  Nieuws
Kerstopvoering bij heemtuin Zaandam. (Foto: Wim Giebel)
Kerstopvoering bij heemtuin Zaandam. (Foto: Wim Giebel) (rodi.nl)

ZAANDAM - In de heemtuin in Zaandam wordt zaterdag 15 december het kerstverhaal verteld en nagespeeld. Dit met een echte Jozef en Maria, herders en een heuse engel. Allemaal rond de kribbe met het kindeke Jezus.

Hailander verzorgt de muziek. Het betreft een doorlopende activiteit. Het kerstverhaal wordt tussen 16.00 en 19.00 uur driemaal opgevoerd. De vocal groep Saensation brengt vanaf 19.00 uur kerstliederen ten gehore. Voor kinderen is er een spannend donkere speurtocht uitgezet. Ze kunnen ook een kerststukje maken en hun eigen broodje bakken. In de theetuin kunnen de bezoekers zich opwarmen met warme dranken, soep en andere lekkernijen. Belangstellenden kunnen deze alleen contant betalen, omdat er geen pin aanwezig is.
Het evenement duurt tot 20.00 uur en de entree is gratis. De Heemtuin ligt in het Burg. In 't Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum. Parkeren nabij de heemtuin kan oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld, en westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat of in de Rosmolenwijk. Meer informatie is te verkrijgen via de heemtuin, 075-6352185 en beheerder Jeroen Buijs, j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl.

Meer berichten