Kerstconcert HCT in Maria Magdalenakerk

  Nieuws
Harmoniecorps Tuindorp. (Foto: Harmoniecorps Tuindorp)
Harmoniecorps Tuindorp. (Foto: Harmoniecorps Tuindorp) (rodi.nl)

ZAANDAM - Harmoniecorps Tuindorp (HCT) geeft, net als de voorgaande jaren, ook in 2018 weer een kerstconcert in de Maria Magdalenakerk in het Kalf, Zaandam. Het optreden vindt vrijdag 21 december om 20.00 uur plaats.
HCT is gevestigd in de wijk Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord en bestaat uit vijftig muzikanten. Daaronder zijn diverse Zaankanters, onder andere parochianen van de Maria Magdalenakerk. Onder leiding van dirigent Bert Willemsen brengt HCT een concert met gevarieerde muziekstukken. Het speciaal voor harmonieorkest geschreven Het verhaal van Anne Frank is een compositie van de Oostenrijker Otto Schwarz, die het leven van Anne Frank verbeeldt. In het lyrische ochtendlied van de Engelse componist Philip Sparke is een hoofdrol weggelegd voor de hoornsectie. Een volgende hoofdrol heeft Jesse de Bruyne, die de solo speelt van het Fantasie voor altsax van de Fransman Jules Demersseman. Op het programma staan verder nog Spaanse klanken in Cádiz en Malagueña. Er is de nodige (swingende) kerstmuziek te horen, waarbij ook de samenzang niet ontbreekt.
Het kerstconcert begint vrijdag 21 december om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open. De toegang is gratis. In de pauze wordt koffie en thee verkocht. De Maria Magdalenakerk bevindt zich op Kalf 162 in Zaandam.

Meer berichten