Echte wintereditie Mini Champions League bij Sporting Krommenie

  Nieuws
Compilatie van de Mini Champions League. (Foto: Sporting Krommenie)
Compilatie van de Mini Champions League. (Foto: Sporting Krommenie) (rodi.nl)

KROMMENIE - Sporting Krommenie was zondag 16 december aan de beurt om de derde editie van de Mini Champions League van het seizoen te organiseren. Die kreeg onverwacht een heel winters karakter. "We werden zondagochtend vroeg behoorlijk verrast door een flinke laag sneeuw die die nacht was gevallen", blikt de vereniging terug.
"Even was er twijfel over afgelasting, maar met de temperatuur en de wind was het eigenlijk best goed te doen. Al die bikkels moesten zich dus goed aankleden en konden zo lekker voetballen in de sneeuw. Hoe uniek is dat? Om 9.45 uur betraden de 65 kinderen van SVA, VVA, Saenden en Sporting Krommenie het veld, begeleid door de clubliederen van de grote Champions League-clubs. Eerst was daar natuurlijk de statiefoto van alle spelertjes in die witte wereld. Voordat we konden beginnen, moesten eerst alle sneeuwpoppen aan de kant worden gezet die de kinderen tijdens de warming-up hadden gemaakt!"
"Daarna was het natuurlijk tijd voor het serieuze werk. In de tenue's van onder meer Barcelona, AS Roma, Napoli, Bayern München, Manchester City en Ajax streden de jonge spelers weer fanatiek om de overwinningen. Dat ging allemaal onder de uitstekende leiding van de zes jeugdscheidsrechters die elke woensdag de mini's van Sporting training geven. Hulde ook voor deze mannen!"
Ook mochten de kinderen penalty schieten op een 'grote' keeper. Jeffrey Arens moest goed zijn best doen om de kogels van de mini's te stoppen. Regelmatig mocht hij de bal uit het net vissen. Na afloop was het natuurlijk tijd om in de kantine lekker door te warmen onder het genot van een warme oliebol die alle kinderen kregen van de sponsors NicYnic Film en Annimatie.

Meer berichten