Lintjesregen bij Sensoor Zaandam

  Nieuws

ZAANDAM - Luisteren naar verhalen van anderen, en dit al meer dan 25 jaar wekelijks doen, zelfs in de nacht. Maar liefst drie trouwe vrijwilligers van de telefonische hulpdienst Sensoor Zaandam hebben om deze reden dit jaar een Koninklijke Onderscheiding gekregen.
Eén van hen is zelfs al meer dan 30 jaar actief. De balans van geven en nemen blijft al zo veel jaren in evenwicht door meerdere redenen. Ze noemen unaniem hun werk intensief maar ook inspirerend en vinden het een voorrecht om hun medemens op deze manier te helpen. Ze vertellen dat ze in hun Sensoor loopbaan veel gekregen hebben, zoals waardering van de bellers en een goede ondersteuning en deskundigheid van de organisatie. Dat werken bij Sensoor hun blik verruimt en ze door de gesprekken met mensen nog steeds leren, maar ook afleren. Bij dit laatste valt te denken aan bijvoorbeeld vooroordelen.
Een lintje krijgen is en blijft bijzonder. Zeker als je als Sensoorvrijwilligster liever niet op de voorgrond treedt en het liefst je werk vanuit de anonimiteit doet. Dat is de reden dat we de namen van de drie gedecoreerden niet noemen.
Sensoor is dé landelijke hulplijn die al meer dan 50 jaar, 24/7 anonieme hulp biedt via e-mail, chat en telefoon. Onze hulpvragers zoeken via Sensoor een luisterend oor dat ze in eigen omgeving soms missen. Onze vrijwilligers geven aandacht in de vorm van een gelijkwaardig gesprek. Dit is voor veel mensen een verademing.
Loco burgemeester Dick Emmer heeft de lintjes opgespeld en sprak zijn waardering uit voor het bijzondere werk wat deze vrijwilligers al zo veel jaren doen. 24/7 een anoniem mens-tot-mensgesprek met échte aandacht bieden!
Kijk voor informatie over hulp van Sensoor op: www.sensoor.nl of bel voor een luisterend oor naar: 0900-0767 (5 ct./min.) 075-616 3000 (lokaal tarief)

Meer berichten