Expositie over boeven en ander gespuis

  Nieuws

KOOG AAN DE ZAAN - Een jaar lang heeft de Zaanse beeldend kunstenaar Esther Hans de antagonisten ofwel 'the bad guys' uit films geschilderd. Zaterdag 24 en zondag 25 juni exposeert ze deze serie in Koog aan de Zee.
Nagenoeg staan alleen maar mannen op haar schilderijen, mannen in overleg, mannen aan tafel, in café's. Maar ook een serie portretten van acteurs die schurken spelen in films uit de jaren tachtig en negentig. Esther: "De slechteriken hebben nu eenmaal interessantere koppen dan bijvoorbeeld een Leonardo de Caprio of Ryan Gosling. Vrouwelijke boeven zijn er weinig."
Onlangs gaf Esther de graphic novel 'The misfortunate love life of Charlene Williams' uit, met tekeningen gemaakt met Oostindische inkt. Haar nieuwe serie bestaat uit schilderijen in acrylverf. Esther: "Ik wilde onderzoeken of ik net zo vrij kon werken met acryl als met Oostindische inkt. De personages heb ik swingend opgezet, soms van achteren gezien, of met zonnebril op, of maar half in beeld. Lichaamshoudingen vertellen zoveel meer dan gesproken woorden. Ik merk dat ik nog lang niet klaar ben met de slechteriken, een verhaal is dan ook in de maak."
Iedereen is welkom tussen 13.00 en 17.00 uur in gebouw De Julia aan Lagendijk 1-3 in Koog aan de Zaan.

Meer berichten