'Dit had ik ook niet zien aankomen' - Westzaanse zanger Meester C. maakt dromen waar

  Nieuws

WESTZAAN – Hij is er eigenlijk nog een beetje beduusd van. Afgelopen maandag lanceerde de Westzaanse singer/songwriter Meester C. zijn eerste single ‘Op een Geeltje’. "Plotseling sta ik in kranten, kom ik op de radio….nooit gedacht! Ik wilde gewoon voorkomen dat mijn droom, een eigen cd, altijd een droom zou blijven. Toen ik twee jaar geleden mijn dorpsgenoot Jeroen Duijvestijn ontmoette, viel alles op zijn plaats. We vullen elkaar perfect aan!"


Meester C. heet in het dagelijks leven gewoon Jeroen Conijn. Een 44-jarige Westzaner. "Tot op de dag van vandaag beweert mijn vrouw nog steeds dat ze mijn artiestennaam heeft bedacht, maar natuurlijk zijn we het daar niet over eens. Haha. Het is wel zo dat ze mij het laatste zetje heeft gegeven. Op een gegeven moment lag er een visitekaartje van Gitaarles aan de Middel op mijn bureau. Ga daar maar heen, zei ze. Gitaarspelen en liedjes zingen. En daar ontmoette ik dus Jeroen."

Bruiloft


De heren voelden elkaar direct goed aan. "Tijdens mijn tweede les had ik al wat teksten meegenomen en stukjes opgenomen zang. Jeroen snapte snel welke kant ik op wilde. Echte Nederlandstalige luistermuziek. Het werd een mooie zoektocht naar de juiste balans tussen stem en muziek. Maar tot op heden zijn we wel tevreden hahaha."
Dat de huidige single als eerste werd opgenomen, is geen toeval. "Vorig jaar rond deze tijd ben ik getrouwd. Mijn vrouw maakte mij snel duidelijk dat ze voor de bruiloft iets meer dan een gewone speech verwachtte. Dat werd dus schrijven in de avonduren. Ik had ook al wat ruwe zang- en muzieklijnen in mijn hoofd, maar Jeroen heeft het nummer echt verfijnd. Vooraf heb ik ‘Op een Geeltje’ wel aan een paar mensen laten horen. Je wilt toch even wat zekerheid inbouwen, niet waar?"

Zingende dochter


Tot zijn plezier werd het nummer op de bruiloft goed ontvangen. "Een stimulans om door te gaan! Het schrijven en uitwerken van de nummers is echt heel leuk. Waarom ik er dan niet eerder mee ben begonnen? Ach, zo zie ik het niet. Voor mijn werk als communicatiespecialist schrijf ik de hele dag. Ook uit passie. Al is het plezier nu nog groter. Mijn dochter zingt mijn liedjes mee. Weet je hoe ontzettend mooi dat is? Op zulke momenten denk ik nog wel eens terug de eerste keer dat ik dacht ‘als je zo graag een cd wilt, maak ‘m dan ook’. Natuurlijk hoop ik dat mijn single een succes wordt. Maar aan de andere kant: ik heb gedaan waar ik altijd van droomde. En dat is nog veel mooier."

Toeval (bestaat niet)


Momenteel worden de puntjes op de i gezet voor de laatste twee nummers van de mini-cd. De titel is al bekend: Toeval (Bestaat niet). En wat dan? "Geen idee eigenlijk. Hoewel… als ik eerlijk ben, smaakt dit wel naar meer."
‘Op een Geeltje’ is te beluisteren op Spotify en te downloaden via iTunes.
www.facebook.com/MeesterCe, info@meesterc.nl, Twitter: @MeesterCe

Meer berichten