Zaandijker presenteert dichtbundel

  Nieuws

ZAANDIJK - Voor de dichtbundel 'Memoires van Huisman' werkte de Zaandijker Rick van der Made samen met kunstenaar Robin Nortée uit Rotterdam. Kunstenaar Nortée heeft zich laten inspireren door de gedichten van de auteur. Dat leverde in totaal 24 schilderijen en lino's op. In de bundel staat naast elk gedicht een kunstwerk van Nortée.

Eerder publiceerde Van der Made de dichtbundel Wereldreiziger, een poëtische rondgang langs plaatsen die hij in het verleden bezocht. Ook tekende hij voor het boek Cévek. Dat werk schetst een ontroerend beeld van de relatie tussen een zoon en zijn moeder. Het eerste exemplaar van Memoires van Huisman wordt aangeboden aan de homoseksuele Iraanse dichter Payam Feili, die besloten heeft Iran te ontvluchten om in Israel zichzelf te kunnen zijn.
Zondag 2 oktober presenteert Van der Made vanaf 14.00 uur in zaal De Unie, Mauritsweg 33-35 in Rotterdam, zijn dichtbundel. Vanaf 16.00 uur vindt in galerie Sluijter & Meijer aan de Witte de Withstraat, op loopafstand van De Unie, de opening van de tentoonstelling van het werk van Nortée plaats.

Meer berichten